Kripto para dünyasının sürekli değişen dinamikleri zaman zaman yatırımcılar için göz korkutucu olabiliyor. Neyse ki, kripto ekosistemini anlamamıza yardımcı olacak yapay zeka teknolojisi ChatGPT’ye sahibiz. Peki yapay zeka ChatGPT ile kripto para tahmini yapılabilir mi?

Bu yazımızda size ChatGPT’yi tanıtıp piyasa veri analizinde nasıl devrim yarattığını anlatacağız. Ardından ChatGPT’den faydalanarak Cardano(ADA) fiyat tahminini inceleyeceğiz.

Yapay Zeka Piyasa Analisti ChatGPT ile Tanışın

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, insan benzeri metinleri anlayabilen ve oluşturabilen son derece gelişmiş bir yapay zeka dil modeli olarak biliniyor. ChatGPT kullanıcıları, bu teknolojiye başvurarak kripto piyasalarıyla ilgili olarak bu platformun görüşlerinden faydalanabiliyor.

ChatGPT, kapsamlı verilerle eğitilmiş, karmaşık bilgileri analiz etmek ve yatırımcılara faydalı bilgiler sağlamak için mükemmel bir araç olarak kullanılabilir ve bu da onu kripto yatırımcıları için önemli bir araç haline getiriyor.

ChatGPT’nin önemi, çok büyük miktarda veriyi yalnızca birkaç dakika içinde analiz etme yeteneğinde yatıyor.

Pazar göstergelerini, bir kriptonun ya da hisse senedinin tüm zamanlardaki eğilimlerini ve ekonomik faktörleri hızlı bir şekilde değerlendirebilir ve analistlerin, manuel olarak ortaya çıkarması saatler alacak bilgileri kısa bir sürede sağlayarak yatırımcılara piyasalar hakkında bir içgörü sağlayabilir.

Bu sayede yatırımcılar ve analistler ChatGPT ile piyasa hareketlerine ilişkin benzersiz bakış açıları geliştirebilir. Ayrıca piyasaya yeni giren ve kripto dünyasını anlamaya çalışan bir yatırımcı, ChatGPT’yi kullanarak temel düzeyde bir kripto bilgisi edinebilir.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

ChatGPT’yi kullanmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Openai.com sitesi üzerinden hesap oluşturularak erişim sağlanabiliyor.

Cardano (ADA) Fiyat Analizi

Cardano (ADA), şu anda 0,36 dolar olarak fiyatlandırılıyor ve düşüş eğilimi gösteriyor. ADA’nın 12,572 milyar dolarlık piyasa değeri var. 24 saatlik işlem hacmi 268.260.022 dolar. Cardano son 24 saatte yüzde 1.30’luk bir düşüş yaşadı. Anlık CoinMarketCap sıralaması 7. olarak görünüyor. Dolaşımdaki arzı, 34.841.775.748 ADA coin.

0,380 dolar ve 0,365 dolar olmak üzere iki destek seviyesinin altına düşen Cardano (ADA) fiyatı son olarak 0,355 dolarlık destek seviyesini test etti. 0,3534 dolar seviyesinin yakınlarında bir dip yaptı.

Bununla birlite, ADA/USD 0,3961 dolar direncini kırabilirse 0,420 dolar seviyelerine yükselebilir. Aşağı yönde ise fiyatı 0,350 dolar seviyesinin yakınlarında oluşuyor. 0,350 dolar seviyesinin altında aşağı yönlü bir kırılma, 0,320 dolar seviyesine doğru yeni bir düşüşe yol açabilir. Bir sonraki büyük destek 0,312 dolar seviyesinin yakınlarında olabilir.

ChatGPT’den Cardano(ADA) Fiyat Tahmini

ChatGPT’nin Cardano (ADA) ile ilgili son analizi, sınırlı bir iyileşme ve Solana gibi rakiplere ayak uydurma mücadelesi ile karışık bir performans ortaya koyuyor ve Cardano (ADA) konusunda şu şekilde bir inceleme yapıyor:

 

 

Şu anda 0,39 $ olarak fiyatlandırılan ADA, günlük grafikte çift dipli bir yükseliş modelinde konsolide oluyor gibi görünüyor. Cardano’nun fiyat hareketi, yerel bir üst direnç oluşturan MA 20 tarafından bir şekilde engelleniyor. RSI aynı zamanda soğuma sorunu yaşıyor, bu da fiyatın aşırı satım sinyali bulmak için düşmesi gerekebileceğini ima ediyor. (RSI soğuması, bir varlık aşırı alım veya aşırı satım seviyelerindeyken, RSI göstergesinin bu seviyelerden geri çekilmesi anlamına geliyor.) Bu, Cardano’yu MA 20’yi daha kısa bir zaman diliminde yeniden test etmeye çalışırken kritik bir noktaya getiriyor. ADA 0,425 doları geçebilirse, yükseliş teknik yapısını yeniden kazanabilir.Bununla birlikte, bu seviyedeki bir reddetme, onu 0,35 dolar civarında daha düşük bir destek seviyesine gönderebilir ve bu da olumsuz bir risk/ödül oranı olan 0,69 dolara neden olabilir.

Sonuç olarak, ChatGPT’nin Cardano fiyat tahmini, piyasa verileri analizi için güçlü bir araç olarak muazzam potansiyelini gösteriyor. Yatırımcılar ve analistler yapay zeka odaklı bu teknolojiden yararlanarak benzersiz iç görüler elde edebilir ve kripto paraların dinamik dünyasında karar verme süreçlerini hızlandırabilirler.

Ancak şu da unutulmamalıdır ki Cardano fiyatını ya da herhangi bir kripto fiyatını etkileyebilecek birçok faktör vardır, örneğin piyasa koşulları, büyük haberler ve olaylar, diğer kripto para birimleri ve finansal düzenlemeler gibi. Bu nedenle ChatGPT, Cardano (ADA) veya başka bir kripto para biriminin fiyat tahminleri konusunda herhangi bir garanti veremez. Zaten ChatGPT’nin kendisi de bu konuda uyarıda bulunuyor.

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.