Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Dogecoin’in bugünlere kadar gelmesi karşısında şaşkınlığını dile getirdi. CZ ayrıca Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın meme coin’in uzun ömrüne katkıda bulunmuş olabileceğini öne sürdü.

Binance’in CZ olarak bilinen ünlü CEO’su Changpeng Zhao, çarşamba günü bir Twitter Spaces AMA (Bana herhangi bir şey sor) oturumunda Dogecoin hakkında tartışma yaratacak bir yorum yaptı.

Soruları yanıtlayan Zhao, “Beni gerçekten şaşırtan bir meme coin aslında Dogecoin oldu. Süper uzun ömürlü bir güce sahipti. Uzun zaman önce ortadan kaybolacağını düşünüyordum. Ama Elon Musk onu yakaladı ve belki de ömrünü uzattı.” dedi.

Elon Musk Dogecoin’i Destekliyor

Dogecoin, 2013 yılında ortaya çıkarılan ilk meme coinlerden biriydi. Başlangıçta yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından bir şaka olarak geliştirilmişti. Token, kırık bir İngilizceyle yazılmış başlıklarla bir Shiba inu köpeğinin yer aldığı popüler “Doge” internet meme’i üzerine şekillendirilmişti.

Musk, her zaman Dogecoin’in sesli bir destekçisi oldu ve meme coin hakkında tweet’ler atarak DOGE fiyatında da oynamalara sebep oluyor. Musk’ın token hakkında ilk olarak 2019 yılında tweet atmıştı. Milyarder isim o zamanlarda şunları söylemişti; “Dogecoin benim en sevdiğim kripto para birimi olabilir. Oldukça havalı.”

Musk 2021 yılında, “Aslan Kral” filmini temel alan ve bir Shiba Inu köpeğini tuttuğunu gösteren bir resim yayınlamıştı. Tweet’te “Rica ederim” yazıyordu.

Musk’ın Tweet’leri Dogecoin’i Yükseltti

Milyarder, bir önceki yıl attığı tweetlere göre Bitcoin ve Ethereum’a ek olarak Dogecoin’e de sahip. Musk, 2021 yılında en küçük çocuğu X Æ A-Xii için bir miktar Dogecoin satın almıştı. Bir önceki yıl Tesla, müşterilerinin Dogecoin kullanarak belirli ticari malları tedarik etmelerini sağlayan bir politika başlatmıştı. Otomotiv üreticisi Bitcoin’in yanı sıra meme coin’e de sahip. Geçen ay itibariyla Musk, mavi Twitter kuşu sembolünü kısa bir süreliğine Doge köpeğinin bir resmiyle değiştirmişti. Böylelikle meme coin’in fiyatında bir yükseliş yaşanmıştı.

Dogecoin tokeninin fiyatı, Musk’ın kripto para birimiyle ilgili attığı tweetlerin bir sonucu olarak birçok kez önemli artışlar yaşadı. CoinGecko’nun verilerine göre Dogecoin şu anda 10 milyar doları aşan piyasa değeriyle dünya genelinde en önemli dokuzuncu kripto para birimi konumunda.

Bu haberin yazıldığı saat itibarıyla Dogecoin şu anda yaklaşık 0,074 dolardan işlem görüyor.

CZ, Faydası Olan Tokenleri Tercih Ediyor

Bu arada Binance CEO’su CZ, AMA oturumu sırasında yaptığı açıklamalarda ayrıca “bir faydası olan tokenleri” tercih ettiğini söyledi. Zhao’nun ifadesine göre, bir tokenin kullanım değeri muhtemelen en sağlam değer. Zhao’nun Twitter biyografisinde verilen bilgilere göre, kripto para portföyü yalnızca Bitcoin ve Binance’in tescilli tokeni BNB’den oluşuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.