Önde gelen kripto para borsalarından Hotbit, 22 Mayıs TSİ saat 06.00 itibarıyla tüm operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Borsa, kullanıcılarına varlıklarını 21 Haziran’dan önce çekmelerini tavsiye etti.

Şangay merkezli kripto borsası Hotbit, faaliyete geçtikten beş yıl sonra 22 Mayıs’ta operasyonlarını sonlandıracağını duyurdu. Haber, birkaç çalışanının Temmuz 2022’de bir ceza soruşturmasıyla ilgili olarak mahkemeye çağrılmasından dokuz ay sonra geldi.

Hotbit Neden Kapanıyor?

Hotbit’in bir blog yazısına göre, geçen yılki soruşturma karara yol açan faktörlerden biriydi. Soruşturma, Ağustos 2022’den itibaren birkaç hafta boyunca operasyonların askıya alınmasına yol açmış ve borsanın çalışma koşullarını kötüleştirmişti.

Bunu, FTX, Celsius, BlockFi de dahil olmak üzere kripto endüstrisindeki bir dizi çöküş ve iflas izledi. Bu da Hotbit’ten fon çıkışlarına neden oldu. Sonuç olarak, Hotbit’in nakit akışı durdu ve daha fazla kayıp yaşandı.

Hotbit ayrıca kapanma kararını kripto sektöründeki değişen trendlere de bağladı. Merkezi borsaya (CEX) göre, küresel çapta borsaları sarsan iflaslar, USDC’nin sabit kurdan sapma olayına yol açan banka krizleri ve skandallar Hotbit’e iki yol sundu. Ya düzenlemeleri benimseyeceklerdi ya da daha merkezsiz hale gelmeleri gerekiyordu.

Yapılan açıklamada, “Hotbit ekibi, merkezi borsaların (CEX) giderek daha hantal hale geldiğine, uyumluluk veya merkezsizcilik için uyulması zor olan, uzun vadeli eğilimleri karşılama olasılığı düşük olan oldukça karmaşık ve birbirine bağlı işletmeler olduğuna inanıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Kripto borsası ayrıca tekrarlanan siber saldırıları ve kripto alanındaki kötü aktörleri de suçladı. Bu aktörler merkeziyetsiz finans projelerindeki kusurları istismar ederek CEX’ler için önemli kayıplara neden oldu. Risk yönetimi açısından bakıldığında Hotbit, çok çeşitli varlıkları desteklerken iş yapmanın mümkün olmadığı sonucuna vardı.

Hotbit Müşterilerinin Bir Ay Süresi Var

Kripto borsasının kullanıcıları, kripto varlıklarını ve fonlarını ticaret platformundan çekmek için 22 Haziran 2023 tarihine kadar süreye sahip.

Açıklamasına göre Hotbit beş yıl dört ay boyunca faaliyet gösterdi ve 5 milyon kullanıcıya hizmet verdi. CoinMarketCap, platformun bir Estonya MTR lisansı, bir Amerikan MSB lisansı, bir Avustralya AUSTRAC lisansı ve bir Kanada MSB lisansına sahip olduğunu söyledi.

Son zamanlarda, bir kripto para borsası olan Bittrex, düzenleyici sorunlar nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu gelişme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bittrex’in yanı sıra kurucu ortağı ve eski CEO’su William Shihara’ya karşı kayıtsız bir ulusal menkul kıymetler borsası, komisyoncu ve takas kurumu işlettiği iddiasıyla ortaya çıkmıştı.

Topluluk Üyelerinden Sahte Linkler Konusunda Uyarı

Bu arada Hobit’in duyuru yayımlamasının ardından bazı topluluk üyeleri, Hotbit’ten yaptıkları para çekme işlemlerinde sorun yaşadıklarını bildirdi.

Bu arada, Google’da Hotbit’in resmi sitesi gibi görünen sahte linkler konusunda uyarılarda bulunuldu.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.