En büyük stablecoin olan USDT üzerinde yapılan incelemeler, stablecoin’in piyasa değerinin her zamankinden daha hızlı yükseldiğini ancak işlem hacminin düştüğünü gösterdi.

CoinGecko verilerine göre USDT’’nin günlük işlem hacminin Mart 2019’dan bu yana ilk kez 10 milyar doların altını gördüğü kaydedildi.

Kripto araştırma şirketi Kaiko pazartesi günü yayımladığı bir raporda, Tether’in USDT stablecoin işlem hacminin birkaç yılın en düşük seviyelerine gerileyerek tokenin piyasa kapitalizasyonunda tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın yükselişini “sorgulanabilir” hale getirdiğini söyledi.

İşlem hacminde yaşanan düşüşün kripto piyasasındaki durgunluk ile açıklanabileceği ifade edilirken aynı anda piyasa değerinin tarihi zirveye ulaşmasının yatırımcıların kafasını karıştırdığı aktarıldı.

Kaiko, “Stabilcoin’in hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsalardaki gerçek kullanımına bakıldığında söz konusu artış, aşırı görünüyor.” dedi.

USDT İşlem Hacmi Düşerken Piyasa Değeri Nasıl Yükseliyor?

USDT’nin değerini hangi varlıkların desteklediği ve denetim eksikliği konusu sebebiyle Tether şirketi, yıllardır kripto endüstrisinin incelemesine ve meraklı bakışlarına maruz kalıyordu.

2023 ilk çeyrek bilançosuna göre Mart ayının sonunda Tether, 79 milyar dolarlık stablecoin karşılığında 82 milyar dolarlık ABD hazine tahvili, altın ve Bitcoin’e sahipti.

USDT’nin işlem hacminin düşerken piyasa değerinin yükselmesi konusuna ilişkin yorumda bulunan Kaiko araştırmacısı Clara Medalie, bu durumun Tether’e has olduğunu ifade etti.

Nitekim BUSD ve USDC stablecoin’lerde işlem hacmi ile birlikte piyasa değerinin de düşüş gösterdiğine değinen Medalie, piyasa değerinde yaşanan artışın muhtemelen sebeplerine dair bir dizi açıklamada bulundu.

Bu durumu ABD’deki artan regülasyon baskısıyla ilişkilendiren Kaiko araştırmacısı, normalde ABD doları ile alım satım yapan yatırımcıların düzenleyici baskısının söz konusu olduğu bir ortamda Tether’e yönelmiş olabileceğini ve bu eğilimin USDT’nin sıradışı istatistiklerine yol açma ihtimali bulunduğunu belirtti.

Bir başka ihtimalin ise işlem ücretleriyle ilgili olduğunu öne süren Medalie, “Tron, Tether ve Binance arasında piyasa yapıcıların düşük ücretler nedeniyle ağı kullanmayı tercih etmesi ve Binance’e USDT ile likidite sağlamasıyla ilgili bir bağlantı olabilir.” diye ekledi.

Kaiko uzmanları en büyük stablecoin USDT’nin trendlere aykırı istatistikleri ile ilgili yorumda bulunurken Tether’den herhangi bir açıklama gelmediği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre USDT piyasa değerinin an itibarıyla 82,975,333,520 dolar seviyesinde oturduğu ve 24 saatlik işlem hacminin 18,258,340,544 dolar olduğu görülüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.