Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Nvidia’nın yapay zeka uygulamalarını kolaylaştıran çiplere yönelik güçlü talebini duyurmasının ardından yapay zekayı merkezine alan kripto paralarda artış yaşandı.

2023 yılının ilk üç ayını kapsayan çeyrek gelirlerinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 19’luk artış yaşayan çip üreticisi Nvidia, bu çeyrekte 7,19 milyar dolar gelir bildirdi.

24 Mayıs’ta yapılan açıklamayı takiben şirket hisselerinde kaydedilen yüzde 25 civarındaki artışla Nvidia hisseleri bu yıl şu ana kadar yüzde 113 yükselmiş oldu.

Piyasa değeri 1 trilyona yaklaşan şirketin kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, bilanço açıklamasında şirket verilerinin yanı sıra üretken yapay zekanın yükselişi ile veri merkezi ürünlerinde olan talep artışına değindi.

Huang 2023 ilk çeyrek bilançosu açıklamasında “Bilgisayar endüstrisi iki eş zamanlı geçiş yaşıyor: Hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka. Şirketler üretken yapay zekayı her ürüne, hizmete ve iş sürecine uygulamak için yarışırken trilyon dolarlık küresel veri merkezi altyapısı hızlandırılmış bilgi işleme geçiş yapacak.” ifadelerini kullandı.

Nvidia veri merkezi ürün ailesinin tamamının üretimine devam ettiğini belirttiği açıklamasında Huang, artan talebi karşılamak için arzı önemli ölçüde artırdıklarını ifade etti.

Yapay Zeka Token’lerine Nvidia Dopingi

Nvidia’nın yapay zeka talebinde artış yaşandığı yönündeki açıklamasının ardından yapay zeka token’lerinde çift haneli artış gerçekleştiği kaydedildi.

CoinGecko verilerine göre yapay zeka odaklı projelerden olan SingularityNET’in (AGIX) yüzde 19’a varan bir artış yaşayarak 29 sentlik değere ulaştığı Cortex’in (CTXC) ise yüzde 6’lık artış kaydederek 17 sente yükseldiği görüldü.

Measurable Data Token (MDT) yüzde 6,5’lik artış yaşayarak 4 sentten fiyatlanırken Fetch.ai’nin (FET) fiyatının yüzde 5 artarak 23 sente yükseldiği bildirildi.

Madencilik hizmetleri veren Luxor Technologies COO’su Ethan Vera, Nvidia haberleri sonrası yaşanan olumlu piyasa etkisinin çok sayıdaki madencilik şirketini kendi duyurularını yapmaya ve güç kapasitelerini diğer bilgi işlem biçimlerini tahsis etmeye teşvik edeceğini belirtti.

Digital Currency Group’a ait Foundry Digital Madencilik Başkanı Juri Bulovic ise,”Bitcoin madenciliğine ek olarak yüksek performanslı bilgi işlem veya uç bilgi işlem hizmetleriyle iş operasyonlarında her zaman daha çeşitli bir yaklaşıma sahip olan bazı madenciler var. Yapay zekanın hızlı büyümesi, bu şirketler bu iş kollarının gelişimini hızlandırabilir.” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.