Meta ana şirketi altında faaliyet gösteren popüler sosyal medya uygulaması Instagram’ın yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından sızdırılan görüntülerde Instagram’ın yapay zeka destekli bir sohbet robotu geliştirdiği ve yapay zeka temsilcilerinin soruları yanıtlayıp tavsiyelerde bulunacağı bilgisi yer aldı.

Paylaşılan ekran görüntüsünden anlaşıldığı kadarıyla kullanıcıların mesaj yazmasına da olanak tanıyacak olan sohbet robotunun 30 farklı yapay zeka kişiliği arasından seçim yapma imkanı sunacağı iddia edilirken bu versiyonlar arasında ne gibi farklılıkların olduğuna yer verilmediği görüldü.

Instagram’dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yapay Zeka Yarışı Kızışıyor

Diğer platformların da yapay zeka destekli ürünler üzerinde çalıştığı biliniyor.

Snapchat nisan ayında OpenAI şirketinin üretken yapay zeka modeli GPT destekli My AI sohbet robotunu tüm kullanıcılara açmış ancak yaş sınırlamaları ile ilgili yaşanan sorunlar gündeme damga vurmuştu. Hatırlanacağı üzere yaşını küçülterek profil oluşturan bir haber muhabirine uyuşturucu, alkol ve cinsel içerikli öneriler sunan My AI tepki çekmişti.

Yakın zamanda ise şirket kullanıcıların My AI sohbet robotuna Snap göndermesine ve karşılığında üretken bir Snap almasına olanak tanıyan ve yalnızca Snapchat+ üyelerine açılan bir özellik olan My AI Snaps’i kullanıma sunmuştu.

Microsoft ise geçen ay yaptığı duyuru ile aylardır testlerini yaptığı ve Bing’e GPT-4 dil modeli destekli sohbet botu ve DALL-E 2 görsel oluşturucu yapay zekâyı entegre ettiğini açıklamıştı.

Mayıs ayında yine Meta, reklamverenlerin reklamların alternatif versiyonlarının yanı sıra arka plan resimleri ve resim kırpma oluşturmasına yardımcı olan AI Sandbox’ı duyurmuş ve CodeCompose isimli kendi yapay zeka kodlama aracını tanıtmıştı.

Instagram’ın geliştirdiği iddia edilen sohbet robotu için ise hangi yapay zeka araçlarını kullanacağı henüz bilinmiyor.

Instagram’dan Twitter Rakibi Geliyor İddiası

Teknoloji gündemindeki söylentiler arasında Instagram’ın Twitter rakibi bir platform üzerinde çalıştığı da yer alıyor.

Kod adının “Barcelona” olduğu belirtilen metin tabanlı bir uygulama ile ilgili sızan bilgilerde bu uygulamanın Instagram ile entegre olacağı ancak başlı başına ayrı bir uygulama olarak konumlanacağı iddia ediliyor.

Henüz bir açıklama olmasa da Instagram’ın bu söylentileri yalanlamamış olması ise dikkat çekiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.