ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in Binance kripto para borsasına açtığı dava gündemde geniş yer bulmaya devam ediyor. Binance, SEC Başkanı’nın davadan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Binance’in avukatları aracılığıyla ilettiği bir dilekçede SEC Başkanı Gary Gensler’in, borsa ve kurucusuyla olan geçmişi göz önüne alındığında davadan çekilmesi gerektiği ifade edildi.

Borsa avukatları 4 Haziran’da SEC yetkililerine verdiği ifadede, Gensler’in “kripto para birimiyle ilgili düzenleyici belirsizliğini kabul ettiğini ve Binance’e danışman olarak hizmet etmeyi teklif ettiğini” iddia etti.

Açıklamada, Gensler’in 2019’da Binance CEO’su Changpeng Zhao ile Japonya’da yüz yüze bir öğle yemeği yediğini ve toplantıda BNB tokeni ve Binance’in ABD’de bir borsa kurmasını tartıştığı söylenirken “Zhao, şimdiki başkanın gayri resmi bir danışman olarak hizmet etmekte beis görmediğini düşünmüştü.” denildi.

Binance avukatları, Gensler’in bu bilgiler ışığında bu konudaki herhangi bir değerlendirilmeden çıkarılması gerektiğini söylerken SEC yönetiminin Gensler’in davadan çekilip çekilmeyeceğini doğrulamadığını dile getirdi.

CZ’ye SEC Davası İçin Mahkeme Celbi

Washington DC’deki ABD bölge mahkemesi, SEC’in Binance borsasına kayıt dışı menkul kıymet işlemleri iddiasıyla 13 suçlamayla dava açmasından sadece iki gün sonra, 7 Haziran tarihinde mevcut ikamet adresinin Akdeniz’in ada ülkesi Malta olduğu görünen CEO Changpeng Zhao için bir celp yayımladı.

Celbin resmi olarak gönderilip gönderilmediği belirsizliğini korurken belgede, “Size karşı dava açıldı.” ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.

Elde edilen bilgilere göre Zhao’nun belirtilen adreste şahsen bulunması gerekmeyecek ancak yasal olarak tebliğ edildikten sonra celplere yanıt vermesi gerekecek ve 21 gün yanıt süresi olacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan CZ, “Şahsen katılmak zorunda kalmayacağımı söyledim. Bu, SEC uyumlu sürecin yalnızca bir parçası. Yeni bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

SEC, Mahkemeye Banka Hesap Bilgisi Sundu

Kripto gündemini sarsan ve Binance’in ve CEO’sunun federal yasaları ihlal etmekle suçlandığı davada SEC’in, iddialarına ilişkin kanıtlar sunduğu bildirildi.

SEC, Binance ve Binance.US’u, 12 milyar doların üzerinde müşteri varlığını 2019 ile 2021 yılları arasında Binance’in kurucusu ve sahibi Changpeng “CZ” Zhao tarafından kontrol edilen kuruluşlara yönlendirmekle suçlarken bu işlemleri detaylandıran banka hesap belgelerine sahip olduğunu söyledi.

Komisyon, 2019 ile 2021 arasındaki 22 milyar dolarlık Merit Peak varlığının 12 milyar dolarından fazlasının Binance ve Binance.US müşteri varlıklarından geldiğini iddia etti.

Binance ve Zhao’nun varlıklarının dondurulması talebinde bulunan SEC’in yalnızca Binance.US’un varlıkları üzerinde geçici bir kısıtlama emri kararı çıkartabildiği aktarıldı.

Binance Labs Yatırımları Durma Noktasına Gelmiş

Mercek altına alınan Binance borsasının girişim kolunun iddia ettiğinden daha sıkışık bir pozisyonda olduğu da gündemde yer bulan başlıklardan biri oldu.

Binance Labs daha önce ABD’deki düzenleyici baskısının ülkedeki yatırımları üzerinde çok az etkisi olduğunu söylemişti. Ancak halka açık verilerde yatırımların bu yıl neredeyse durma noktasına geldiği görüldü.

Diğer taraftan SEC’in Binance’ten yalnızca bir gün sonra Coinbase borsasına da dava açması dikkatleri çekerken ilgili davaların avukatlık hizmetleri maliyetlerinin 100 milyon doları geçebileceği belirtildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.