ABD’li düzenleyici kurumların yakın markajında olan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’de dolar cinsinden para yatırma işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 13 suçlamayla hakkında federal yasaları ihlal davası açılan Binance’in ABD kolu olan Binance.US, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 13 Haziran itibarıyla tam bir kripto para borsasına geçiş yapacağını söyledi.

Kripto alım satım, staking, para yatırma-çekme işlemlerinin çalışır durumda olduğunu belirten Binance.US, USD mevduatları ile ilgili işlemlerin 9 Haziran’dan itibaren askıya alınacağını ve USD bazlı alım satım çiftlerinin kısa bir süre sonra delist (listeden çıkarma) edileceğini söyledi.

Binance, “Amerika’da gelişen bir dijital varlık pazarını mümkün kılan bir uzlaşıya açık olsak da Binance.US, SEC’in haksız saldırılarına karşı kendimizi, müşterilerimizi ve sektörü güçlü bir şekilde savunmaya devam edecek.” dedi.

Açıklamada ayrıca SEC’in Amerikan dijital varlık endüstrisine karşı ideolojik bir kampanya arayışında olduğu ve son derece agresif ve göz korkutucu taktikler kullanmaya başladığı ifade edildi.

Listeden Çıkarılan İşlem Çifti Sayısı 10’a Düştü

Binance.US önceki gün yaptığı açıklamada tezgah üstü işlem (OTC) portalını duraklattığını ve 102 işlem çiftinin 8 Haziran TSİ 19.00 itibarıyla delist edileceğini söylemişti.

Ancak çok geçmeden yapılan değişiklik ile bu sayının 10 işlem çiftine indirildiği görüldü. Kripto topluluğundan gelen eleştirileri değerlendirmeye aldığını belirten şirket, herhangi bir USDT gelişmiş alım-satım çiftini kaldırmayacağını belirtti.

Son güncelleme ile kaldırılan işlem çiftleri, ATOM/BTC, BCH/BTC, DOT/BTC, LRC/BTC, MANA/BTC, UNI/BTC, VET/BTC, XTZ/BTC, HBAR/BUSD ve ONE/BUSD olarak sıralandı.

Şirket açıklamada ayrıca Binance.US ile müşteri varlıklarının güvende olduğunu ve para yatırma ile çekme işlemlerinin normal seyrinde devam edeceğini vurguladı.

Binance CEO’sundan Çalışanlara Uyarı

SEC’in Binance’in yanı sıra dava açtığı isim olan Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun çalışanlarını, sözlerine dikkat etmeleri yönünde uyardığı aktarıldı.

Wu Blockchain, Zhao’nun, “Binance, müfettişlerle iş birliği yapıyor. Genellikle istedikleri ilk şey, sohbet günlüklerimiz. Söylediğiniz her şey bir gün mahkeme salonunda (veya internette) ortaya çıkabilir/çıkacaktır.” dediği yazışmayı yayımladı.

Binance sözcüsünün söz konusu uyarıyı doğruladığı bildirildi.

Binance, Gary Gensler’ın Davadan Çekilmesini İstiyor

Diğer taraftan Binance avukatları, mahkemeye yaptığı başvuruda Binance ile olan eski ilişkileri ışığında SEC Başkanı Gary Gensler’in davadan çekilmesi gerektiğini söyledi.

4 Haziran 2023 tarihli dilekçede, Gensler’in 2019’da Binance CEO’su Changpeng Zhao ile Japonya’da yüz yüze bir öğle yemeği yediği, toplantıda BNB tokeni ile Binance’in ABD’de bir borsa kurmasını görüştüğü ve Gensler’in Binance’ gayri resmi danışmak olmak istediği iddia edildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.