Binance ve Coinbase kripto para borsalarına açılan davaların ardından önemli bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyeleri, SEC’in yeniden yapılandırılması ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in görevden alınması için yasa tasarısı hazırladı.

ABD Temsilcisi Warren Davidson, 12 Haziran’da “SEC İstikrar Yasası” isimli bir tasarıyı Temsilciler Meclisi’ne sundu. Tasarının ana hükümlerinden birinin SEC Başkanı Gary Gensler’ı görevden almak olduğu belirtildi.

Temsilci Davidson: “Gary Gensler’i Görevden Alma Zamanı”

Davidson yaptığı açıklamada, “ABD sermaye piyasaları, şuanki de dahil olmak üzere zalim bir başkandan korunmalıdır. Bu nedenle, süregiden yetki suistimalini düzeltmek ve önümüzdeki yıllarda piyasanın çıkarına en uygun korumayı sağlamak için bir yasa tasarısı sunuyorum. Gerçek bir reform yapma ve Gary Gensler’i SEC Başkanı görevinden alma zamanı.” dedi.

Tasarıyı bu yılın başlarında sunmaya niyetli olduğu bilinen Davidson, tasarı planını nisan ayında Coinbase hukuk şefi Paul Grewal’ın bir Twitter gönderisine yanıt olarak paylaşmıştı.

Tasarının ortak yazarı olan Temsilci Tom Emmer ise, “SEC İstikrar Yasası, SEC’in önceliklerinin pervasız başkanının kaprislerine değil, korumakla yükümlü oldukları yatırımcılara yönelik olmasını sağlamak için sağduyulu değişiklikler yapacak.” dedi.

Yasa tasarısının Gensler’i görevden alarak gücü SEC başkanı ile komisyon üyeleri arasında yeniden dağıtmayı içerdiği bildirildi. Tasarıda ayrıca komisyona altıncı bir üyenin eklenmesi, herhangi bir partinin çoğunluğa sahip olmasına izin verilmemesi ve bir yönetici pozisyonunun oluşturulması yer aldı.

Açıklamalarında kripto para birimleri yer almasa da hem Davidson’un hem de Emmer’in kripto yanlısı olduğu biliniyor. Emmer, Gensler’i “kötü niyetli bir düzenleyici” olarak tanımlarken Davidson, Finansal Hizmetler Komitesi’nin Dijital Varlıklar, Finansal Teknoloji ve Kapsayıcılık ile ilgili yeni alt komitesinin başkan yardımcısı görevinde bulunuyor.

Binance.US Piyasa Derinliği Yüzde 78 Düştü

Kripto para borsası Binance’in ABD kolu Binance.US’nin SEC davasının ardından piyasa derinliğinde daralma yaşadığı bildirildi. 5 Haziran’da açılan SEC davasından bu yana en büyük 25 kripto varlığın pazar derinliğinin yüzde 78 azaldığı belirtilirken kripto veri şirketi Kaiko, bunun nedeninin likidite endişelerini tetikleyen davanın ardından piyasa yapıcıların platformdan hızla ayrılması olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Binance.US, SEC tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara karşı savunmasına yardımcı olması için SEC’in yaptırım bölümünün eski eş direktörü George Canellos’u hukuk ekibine ekledi.

Amerikan yatırım bankası JP Morgan analistleri ise SEC’in açtığı Binance ve Coinbase davalarını değerlendirdi. Davaların basit bir yasal dava olmadığını söyleyen analistler, SEC’in baskıcı hareketlerinin milletvekilleri tarafından onaylanması durumunda borsaların SEC’e kayıt olmak zorunda kalacağını ancak bu durumun şeffaflık ve yatırımcı koruması sunma konusunda olumlu sonuçlar getirebileceğini ifade etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.