Video paylaşım platformu YouTube para kazanma koşulları ile ilgili beklenen değişikliği yaptığını ve program kurallarını iyileştirdiğini açıkladı.

YouTube İş Ortağı Programı olarak bilinen ve içerik üreticilerin videolarda yayımlanan reklamlardan gelir elde ettiği programda içerik üreticilerinin lehine ciddi değişiklikler yapıldı.

Google bünyesindeki video paylaşım platformu YouTube, daha fazla içerik üreticisini platforma çekmek amacıyla daha erken para kazanma imkanı sunmaya başlayacağını ve alışveriş gelir ortaklığı pilot modelini genişletmeyi amaçladığını duyurdu.

Yeni YouTube Para Kazanma Koşulları: Kaç Abone Gerekli?

YouTube para kazanma programının yeni koşullarında kanalın sahip olması gereken abone sayısının 500’e düşürüldüğü ifade edilirken 90 gün içerisinde 3 adet kurallara uygun içerik yüklenmiş olması ve geçen yıl içerisinde 3 bin saatlik izlenmenin bulunması gerektiği belirtildi.

Platformdaki kısa video içerikleri formatı olan Shorts ile para kazanma özelliğinin aktif hale gelmesi için ise kanalın son 90 günde 3 milyon Shorts görüntülenmesine ulaşması gerekliliği getirildi.

Daha önceki YouTube para kazanma programı koşullarında, 1000 abone, yıllık 4 bin saat izlenme ve/veya son 90 gün içerisinde 10 milyon Shorts görüntülenmesi mecbur tutuluyordu.

Yeni para kazanma programı kurallarındaki gerekliliklerin büyük ölçüde azaltılmasının içerik üreticilerini teşvik edeceği ve kanal sahiplerinin daha erken para kazanmaya başlayacağı belirtildi.

YouTube para kazanma koşullarında yapılan değişikliklerin ilk etapta ABD, İngiltere, Kanada, Tayvan ve Güney Kore için geçerli olduğu ifade edildi.

Platformdaki içerik sayısını artırmak istediği anlaşılan YouTube’un yeni koşulları yakın zamanda Türkiye’yi de kapsayacak şekilde diğer ülkelere genişletmesi bekleniyor.

Alışveriş Gelir Ortaklığı Modeli Genişliyor

YouTube para kazanma koşullarındaki iyileştirmelerin yanı sıra alışveriş gelir ortaklığı (ahopping affiliate) pilot programının da genişletileceğini duyurdu.

Şimdilik yalnızca ABD’de geçerli olan pilot gelir modelinin daha geniş kitleleri içerecek şekilde yapılandırıldığı bildirildi.

20 binden fazla aboneye sahip ve para kazanma özelliği aktif olan daha fazla sayıda ABD’li içerik üreticisinin programa dahil edileceği söylendi.

Bu özellik sayesinde içerik üreticileri videolarda ve Shorts içeriklerinde ürünleri etiketleyebilecek ve karşılığında komisyon kazanması hedefleniyor.

Henüz Kasım 2022’de kullanıma sunulan ve oldukça yeni olan özelliğin önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan VidCon konferansında tartışılması ve detayların paylaşılması bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.