Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nden liderler, geçen hafta ortak bir forumda stablecoinleri ve diğer kripto düzenlemelerini tartıştı.

AB ve ABD, geçen hafta Brüksel’de düzenlenen ortak bir finans forumunda stablecoin ve diğer kripto para piyasaları konuları hakkında görüşlerini tartıştı.

ABD Hazine Bakanlığı, iki hükümetten temsilcilerin 13-14 Temmuz tarihlerinde AB-ABD Ortak Mali Düzenleme Forumu kapsamında bir araya geldiğini duyurdu. Katılımcılar, AB’nin Haziran ayı sonunda tamamlanan yeni Kripto Varlıklar Düzenlemesi (MiCA) anlaşmasındaki yeni piyasaları görüştü.

Toplantı, AB katılımcıları ile Avrupa Komisyonu ve Avrupa Bankacılık Otoritesi’nden temsilcileri içeriyordu. Amerikan tarafından, ABD Hazinesi ve Federal Rezerv Sistemi Yöneticiler Kurulu dahil Vadeli Emtia İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan yetkililer ve personeller geldi.

Dijital para birimlerinin ‘potansiyel merkez bankası’

ABD ayrıca ülkenin stablecoin’ler ve diğer dijital varlıklarla ilgili çalışmalarıyla alakalı politika güncellemelerini paylaştı. Katılımcılar, dijital para birimlerinin , ‘potansiyel merkez bankası’ gelişimiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Forumun gelecek yılın başlarında tekrar toplanması bekleniyor.

MiCA, Avrupa’yı ‘Vaat Edilen Kripto Toprakları’ yapabilir mi?

Finance Magnetes’ta yer alan bir makalede, “MiCA, Avrupa’daki ‘kripto vahşi batı’ya bir son vermek istiyor.” dendi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire’nin bu öngörüsü Avrupa Birliği’nin (AB) Kripto Varlıklar Düzenlemesi (MiCA) teklifindeki Piyasalar konusunda kaydettiği ilerlemenin hemen ardından geldi.

Bakan Maire, “MiCA, bu varlıklara yatırım yapan Avrupalıları daha iyi koruyacak ve AB’nin çekiciliğini korumak için inovasyon dostu olurken kripto varlıklarının kötüye kullanımını önleyecektir.” dedi.

MiCA kripto borsaları ve stablecoinler için zorluk mu çıkartacak?

Uzun süredir tartışılan ve 30 Haziran’da Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi’nin anlaşmaya vardığı MiCA düzenlemelerinin bir yandan işleri daha da zorlaştıracağı söyleniyor.

AB’nin dijital finans (DigFin) paketinin bir tamamlayıcısı olan MiCA, stablecoin ihraççılarını ve Bitcoin gibi diğer kripto varlıklarını düzenlemeyi amaçlıyor. Ayrıca, kripto varlık ve cüzdan operatörlerini kendi sahasına dahil etmek istiyor.

LUNA çöküşü doğrultusunda sektörü kontrol altına alma çabaları, Mayıs ayında G7 ülkelerinin yaptığı kripto varlıklarının hızlı ve kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi çağrısıyla daha da yoğunlaştı 

Yeni kurallara göre, Tether ve Circle gibi stablecoinlerin, toplu para çekme durumunda geri ödeme taleplerini karşılamak için bol miktarda rezerv tutması gerekecek. Çok büyük hale gelen stablecoin piyasası günlük işlemde 200 milyon euro ile sınırlı kalmakla karşı karşıya kalabilir.

Öte yandan dijital varlık saklama hizmeti sağlayıcısı Fireblock’un baş hukuk müşaviri Jason Allegrante, Blockworks’e  yaptığı açıklamada, kripto para birimi sektörünün olumlu kullanım durumlarının açıkça tanımlamasının önemli olduğunu söyledi. Allengrante, “Bu pazarların büyük ölçüde düzenlenmemiş ve anlamlı bir gözetim olmadan faaliyet gösterdiği algısının olduğunu,  MiCA’nın da harekete geçme sorumluluğunu sektöre yükleyerek bu endişeleri en aza indirmeye yardımcı olacağını dile getirdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.