Kripto para borsası Zipmex ‘volatil piyasa koşulları’ sebebiyle para çekme işlemlerini askıya aldı. Bugün ise şirketten para çekme ve yatırma işlemlerini yeniden etkinleştireceğine dair açıklama geldi.

Kripto para piyasasında yaşanan büyük düşüşlerin ardından ayakta kalmaya çalışan şirketlerden peş peşe hamleler gelmeye devam ediyor. Tayland merkezli kripto para borsası Zipmex de dün bir sonraki duyuruya kadar para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurdu.

Şirketin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Volatil piyasa şartları da dahil olmak üzere kontrolümüz dışındaki koşulların bir araya gelmesi ve kilit iş ortaklarımızın bunun sonucunda ortaya çıkan finansal zorlukları nedeniyle, platformumuzun bütünlüğünü korumak için para çekme işlemlerini bir sonraki duyuruya kadar askıya alıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Zipmex’in bu hareketi, kripto pazarlarındaki yaygın dalgalanma ve aşağı yönlü baskının ardından geldi.

Firma, Mart ayında B Serisi finansman turunda 11 milyon dolar toplamış ve daha yakın zamanda da Coinbase’den bir yatırım almıştı.

Zipmex, piyasa çöküşünün ardından zorluklarla karşılaşan kripto para odaklı birkaç firmadan biri. Çoğu kripto varlığı, Terra’nın çöküşü ve Three Arrows Capital’in likidite krizi gibi önemli olaylarla bu yıl boyunca hızlı bir şekilde değer kaybetti.

Kripto para borsalarında likidite krizi

Diğer kripto para borsaları da son haftalarda benzer şekilde para çekme işlemlerini askıya aldı. Haziran ayının sonunda, kripto para borsası CoinFLEX, “inişli çıkışlı piyasa koşulları ve iş ortaklarıyla devam eden belirsizlikler” nedeniyle tüm para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Kısa bir süre sonra Singapur merkezli platform Vauld da aynı kararı verdi. Firma, piyasa koşullarındaki dalgalanmaların yanı sıra iş ortaklarının finansal zorlukları nedeniyle zorlandığını söyledi. 12 Haziran’dan bu yana platform, TerraUSD stablecoin’in çöküşü, Celsius’un benzer para çekme işlemlerini durdurma kararı ve Three Arrows Capital’in yaşadığı sıkıntılarla yaklaşık 198 milyon dolarlık para çekme işlemi gerçekleşmesine neden oldu.

Babel Finance da “olağandışı likidite baskıları” nedeniyle 17 Haziran’da para çekme işlemlerini aniden askıya almıştı.

Para çekme ve yatırma işlemleri yeniden aktif edilecek

Şirketten bugün yapılan diğer açıklamada, ““21 Temmuz 2022 saat 18:00’de (GMT+7) para çekme ve para yatırma işlemlerini yeniden etkinleştireceğiz. Ticaret işlemleri ise bir sonraki duyuruya kadar devre dışı olacak.” dendi.

Zipmex gelen tepkiler üzerine kullanıcılarını destek hatlarına yönlendirdi

Uygulamaya ulaşamadığını söyleyen kullanıcılardan gelen tepkilerin ardından şirket ayrıca “Müşterilerimizin güvenliği Zipmex’te bir numaralı önceliktir ve mümkün olan en güvenli platformu sağlamaya çalışıyoruz.” açıklamasını yaparak canlı sohbet üzerinden destek ekipleriyle irtibata geçilebileceğini bildirdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.