Londra merkezli bankacılık devi Barclays, Eski Birleşik Krallık Maliye Bakanı Philip Hammond’un danışmanları arasında yer aldığı kripto şirketi Copper firmasından hisse alacak.

Uluslararası piyasalarda riskli varlıklara olan ilgi azalsa da 2018 yılında kurulan kripto şirketi Copper, dünyanın en tanınmış bankalarından birinin dikkatini çekmeyi başardı.

Barclays’ten “Milyonlarca Dolar” Değerinde Copper Yatırımı

Sky News haberine göre Londra merkezli çok uluslu bankacılık devi Barclays, Londra merkezli kripto şirketi Copper firmasına C Serisi yatırım turunda yatırım yapacak.

Barclays tarafından yapılacak yatırımın büyüklüğü henüz net bir şekilde açıklanmasa da rakamın “milyonlarca dolar” olacağı belirtildi.

Copper İletişim Başkanı Sophie Arnold WhatsApp aracılığıyla Bloomberg’in yorum talebine, “Yatırım turu devam ederken bu konuda yorum yapamayız.” diyerek yanıt verdi.

Barclays şirket yöneticileri veya sözcülerinden de konuyla ilgili henüz bir yorum yapılmadı.

2018 yılında kurulan Londra merkezli kripto şirketi Copper’ın danışmanları arasında Eski Birleşik Krallık Maliye Bakanı Lord Philip Hammond yer alıyor.

Çok uluslu bankacılık devi Barclays, 2015 yılında Birleşik Krallık’ta kripto paraları özellikle Bitcoin’i destekleyen ilk banka olmuştu.

Copper’ın 500 Milyon Dolarlık C Serisi Yatırım Turu Kasım Ayından Beri Erteleniyor

Copper’ın C Serisi yatırım turunun birkaç gün içerisinde sona ermesi bekleniyor.

500 milyon dolar değerinde yatırım toplanması beklenen C serisi yatırım turu, geçtiğimiz Kasım ayından bu yana Birleşik Krallık regülatörleri ile yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle erteleniyordu.

Copper’ın Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi ile Geçici Kayıt Rejimi (Temporary Registration Regime) üzerine yaptığı görüşmesinden kaynaklanan gecikme, şirketin A serisi yatırım turundan bu yana destekçisi olan Tiger Global dahil bir çok yatırımcıyı huzursuz etmişti.

Birleşik Krallık finansal gözlemci kuralı sebebiyle dijital varlık hizmet sağlayıcıların ticarete devam edebilmek için geçici kayıt başvurusunda bulunması gerekliliği, Copper’ın İsviçre’nin Zug kentinde bir merkez kurmasıyla hararetli bir seviyeye ulaşmıştı.

Copper’ın 2 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaşması Bekleniyor

C serisi yatırım turu sonunda şirketin, 2 milyar dolar değerlemeye ulaşması bekleniyor.

2018 yılında CEO Dmitry Tokarev tarafından kurulan Copper’ın sunduğu hizmetler arasında, kurumsal yatırımcılar için kripto varlıklarının saklanması, ana aracılık ve uzlaşma yer alıyor.

Copper’ın kripto para ticareti için tescilli altyapısı ClearLoop, yüzlerce borsa, yatırım şirketi ve ödeme işlemcisi tarafından kullanılıyor.

Küresel çapta genişleyen şirket Mayıs 2021’deki B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım toplamıştı.

Copper B serisi yatırım turuna önde gelen B2B yazılım yatırımcısı Dawn Capital ve şirketin A serisi yatırım turunu da yöneten Target Global liderlik etmişti. Yatırımcılar arasında Illuminate Financial Management ile Copper’ın mevcut yatırımcıları olan LocalGlobe ve MMC Ventures bulunuyordu.

Bazı kaynaklara göre Kasım ayından bu yana ertelenen C serisi yatırım turu sonunda şirket, 2 milyar dolar değerlemeye ulaşacak.

Kasım ayında yapılması planlanan C serisi yatırım turunda Copper, 3 milyar dolar değerleme hedefi koymuştu. Lakin iflasların yaşandığı ve dengesizliğin hakim olduğu kripto dünyasında bu beklenti 2 milyar dolar değerlemeye gerilemek zorunda kaldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.