Coinbase’in yeni Yeni Nano Bitcoin Vadeli İşlem Ürünü geçtiğimiz hafta art arda üç gün boyunca rekor hacimlere ulaştı. Türev işlem hacmi, 19 Temmuz’da 217 bin 45’e ulaşsa da bu rakam piyasadaki rakiplere göre hala küçük.

ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase’in spot işlem hacimleri Mayıs 2021’de 200 milyar dolardan Temmuz’da 59 milyar dolara düşmüştü. Fakat borsanın geçen hafta üç gün üst üste işlem hacmi rekoru kırmasını sağlayan yeni Nano Bitcoin Vadeli İşlem Ürününe yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor.

Coinbase, nano Bitcoin vadeli işlem ürününü haziran ayında piyasaya sürdü. Nakit ödemeli vadeli işlem sözleşmesi, bir Bitcoin’in 1/100’ünü temsil ediyor ve Wedbush, EdgeClear ve NinjaTrader dahil olmak üzere bir dizi perakende aracı kurum arasında işlem görüyor.

Geleneksel vadeli işlemlerden daha az sermaye gerekiyor

Coinbase Türev Borsası başkanı Boris Ilyesky, ürünün piyasaya sürülmesi sırasındaki yaptığı açıklamada, “Geleneksel vadeli işlemlerden daha az sermaye gerektiriyor ve ABD tarafından düzenlenen kripto vadeli işlem piyasalarında perakende katılımının önemli ölçüde genişlemesi için gerçek bir fırsat yaratıyor.” diye konuştu.

Nano vadeli işlemler için soyut hacimler, birkaç gün süren artışın ardından 19 Temmuz’da 217 bin 45’e ulaştı ancak Bloomberg’den gelen veriler, işlem hacimlerinin 22 Temmuz’da 117 bin 493’e düştüğünü gösteriyor. Hacimler, haziran ve temmuz ayı boyunca günlük 50 bin işlemin altında kaldı. Coinbase satış ekibi tarafından gönderilen bir e-postaya göre firma, “perakende yatırım ortaklarının geçen hafta pazarlama/promosyon girişimlerine başlamasından bu yana faaliyette bir artış” gördü.

Coinbase’in yeni Nano Bitcoin Vadeli İşlem ürünü neden önemli?

Günün her saati alım satım, daha düşük ön yatırım, kaldıraç, uzun ve kısa vadeli işlem kolaylığı, vadeli işlem yatırımcılar için popüler bir ürün olmasının bazı nedenlerinden… BIT Vadeli İşlemler sözleşmesinin de aynı faydaları sunacağı ancak perakende yatırımcılar düşünülerek oluşturulduğu bildiriliyor. Bir Bitcoin boyutunun 1/100’ünde, geleneksel vadeli işlemlerden daha az ön sermaye gerektirdiği ve ABD tarafından düzenlenen kripto vadeli işlem piyasalarında perakende katılımının önemli ölçüde genişlemesi için gerçek bir fırsat yarattığı ifade ediliyor.

FTX ve CME Group gibi firmalarla kıyasıya bir rekabetle karşı karşıya

Coinbase, Emtia Vadeli İşlemler Yatırım Komisyonu tarafından düzenlenen bir türev işlem sağlayıcısı olan FairX’i satın aldıktan sonra bu yıl kripto türevleri piyasasına girdi.

Dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan ABD merkezli Coinbase, Bitcoin vadeli işlemlerinde ayda on milyarlarca dolar ticaret yapan FTX ve CME Group gibi firmalarla kıyasıya bir rekabetle karşı karşıya.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.