ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, ağustos tatili için Washington’dan ayrılmadan önce stablecoin’lere düzenleme ve denetim içeren tasarı metnini yayınlamak için zamana karşı yarışıyorlar.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, düzenlemeyi ağustos tatili öncesinde gündemde tutmak adına son bir fırsat olarak bu hafta bitmeden bir stablecoin tasarısının taslak metnini sunabilirler.

Değeri geleneksel para birimlerine sabitlenmiş sanal para birimleri olan stablecoinler için, üst düzey ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin hazırladığı bir yasa taslağı kapsamında banka benzeri düzenlemeler ve gözetim öngörülüyor.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki üst düzey Demokratlar ve Cumhuriyetçiler stablecoin ihraççılarını, bankaların halihazırda karşı karşıya olduğu gibi kazanç, likidite ve denetim konusunda ihtiyatlı standartlara tabi tutacak bir taslağı neredeyse tamamlamak üzereler.

Söz konusu taslak, neredeyse hiçbir düzenleme olmadan gelişen kripto para birimi endüstrisinde daha katı kurallar uygulamak için ilk önemli aşamayı meydana getirecek.

Biden yönetimi yetkilileri ve iki partili bir grup kanun koyucu, mevcut yasaların yeni varlıklar için kapsamlı standartlar sağlamadığından endişe etmekle birlikte dolara veya başka bir ülke para birimine sabitlenmesi amaçlanan bir tür kripto para birimi olan stablecoin’lerin finansal istikrara yönelik potansiyel riskleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Stablecoin’lere daha sıkı gözetim

Konuyla ilgili kaynaklara göre tasarı, daha sıkı gözetime bağlı kalmaları şartıyla banka dışı kuruluşların stablecoin’leri ihraç etmesine izin verecek ancak şirketlerin kendi stablecoin’lerini çıkarmasını yasaklayacak.

Stablecoin ihraç edenler, değerlerini ABD doları gibi geleneksel para birimlerine bağlayarak dijital para birimlerinin düşük volatiliteye sahip olmasını amaçlıyor.

Ancak son aylarda bazı büyük stablecoin ihraççılarının yaşadığı yüksek profilli çöküş ve olumsuzluklar, tüketicilerin zarar görebileceğinden endişe eden düzenleyicilerden ek incelemeler getirdi. Konuyla ilgili kaynak, tasarının ihraççıların güvenilir ve yeterli rezerv tutmasını da gerektireceğini sözlerine ekledi.

‘Atılan adımlar ve önlemler belirsiz bir gelecekle karşı karşıya’

Bu önlemlerin, Kongre’de belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Kaynak, her iki tarafın üst düzey üyelerinin desteğinin Meclis’ten geçebileceğini öne sürdüğünü ancak Senato’nun müzakerelere bu kadar dahil olmadığını bildirdi.

Politika geliştirmenin durma noktasına gelmesinin beklendiği kasım ayındaki ABD ara seçimlerine sadece birkaç ay kaldı.

Komiteye başkanlık eden Demokrat Temsilci Maxine Waters’ın sözcüleri ve üst düzey Cumhuriyetçi Temsilci Patrick McHenry, yorum taleplerine yanıt vermedi.

ABD Hazinesi, kasım ayında Kongre’yi yeni finansal ürünün banka benzeri gözetimine izin vermeye çağıran bir bildiriye öncülük etmesinden bu yana, Kongre’yi stablecoin’ler için yeni kurallar belirleyen mevzuat hazırlamaya çağırıyor.

Meclis üyeleri bu hafta geniş bir stablecoin düzenleme tasarısı yayınlamayı planlamıştı ancak müzakereler görünüşte durmuş gibi görünüyor. İlgililer, itibari para destekli kripto para olan stablecoin’leri desteklemek adına kabul edilebilir rezervler için standartlar belirlediler. Müzakerelere aşina olan kaynaklar bunun, banka dışı kuruluşlarının stablecoin ihraç etmesine izin verecek olan ve FDIC sigortalı finansal kurumlara ihracı sınırlamak için daha önceki baskısına karşı çıkacak olan Hazine aracılı bir anlaşma olduğunu kaydetti.

Washington’daki birçok kişiye sürpriz oldu

Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ve komite Demokratlarının daha geniş bir kripto paketi üzerinde çalıştıkları söylense de tasarı geçen hafta başkent DC’deki birçok kişiye sürpriz oldu.

Eylül ayına kalırsa ivme kaybedebilir

Önümüzdeki günlerde bir taslak yayınlanmazsa, stablecoin düzenleme çabalarının, milletvekillerinin eylül ayında kongreye dönmesiyle ivme kaybedeceğinden endişe ediliyor. Milletvekilleri dün öğleden sonra bir tartışma taslağının nihai metnine karar vermediler. Waters ve McHenry temsilcileri yorum taleplerine yanıt vermedi.

Milletvekillerinin bölgelerine geri döndükleri ve ara seçimler öncesinde genellikle kampanya yürüttükleri bir dönem olan yaz sonu tatili 1 Ağustos’ta başlıyor ve 5 Eylül olan İşçi Bayramı’na kadar sürüyor. Meclis bu sonbaharda kongreye döndüğünde, milletvekilleri kasım seçimlerinden önce yasaları geçirmek için zamana karşı yarışacaklar.

Eğer Stablecoin hamlesi başarısız olursa, bu yıl Kongre’de bekleyen kripto para ile ilgili herhangi bir tasarı olmayacak. Senatör Kirsten Gillibrand, Cynthia Lummis ve John Barrasso geçen hafta, kapsamlı kripto düzenleme tasarısının ara seçimlerden önce oy alma olasılığının düşük olduğunu kabul ettiler.

Terra LUNA çöküşü önlemlere hız kazandırdı

Geçtiğimiz mayıs ayında en çok kullanılan kripto para birimlerinden Terra Luna fiyatının yüzde 99 değer kaybetmesinin ardından düzenleyicilerin stablecoin’lere karşı düzenleme önlemleri oldukça artmış durumda.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.