Kripto para borsası Zipmex’in para çekme işlemlerini askıya almasıyla mağdur olan kullanıcıları için dijital yardım hattı kuruldu.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Zipmex kullanıcılarının mağduriyetleri hakkında mümkün olduğunca çok bilgi toplamaya çalışıyor.

25 Temmuz’da yapılan resmi açıklama ile Zipmex kullanıcılarının dijital yardım hattı üzerinden bilgi paylaşımında bulunabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta ‘volatil piyasa koşulları’ sebebiyle para çekme işlemlerini askıya alan Zipmex’in kullanıcıları, Taylandlı SEC’in resmi internet sitesindeki çevrimiçi bir formdan kayıpları ile ilgili bilgi gönderebiliyor.

Konuya dair açıklamada bulunan düzenleyici kurum, “Geçmişte SEC, [Zipmex’ten] müşterilerle iletişim kurmak, şikayetleri ele almak ve ayrıca müşterilerin çıkarlarının korunmasını sağlamak için verimli bir sistem oluşturmasını talep etmişti.” ifadelerine yer verildi.

Zipmex’in geçtiğimiz hafta para çekme işlemlerini askıya alması üzerine Taylandlı SEC’e çok sayıda şikayet başvurusu ulaştığı bildirildi.

Volatil Piyasa Koşullarını Sebep Gösterdi

Singapur ve Tayland pazarlarında faaliyet gösteren kripto para borsası Zipmex, geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi ile ‘volatil piyasa koşulları’ gibi şirketin kontrolü dışındaki durumlar sebebiyle platformun bütünlüğünün korunması için para çekme işlemlerinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını açıklamıştı.

Bu hareket kripto pazarında yaşanan dalgalanma ve aşağı yönlü hareket sonrasında gelmişti.

Açıklamayı takip eden günlerde Zipmex, olası bir satınalma teklifini değerlendirdiğini de duyurdu.

Asya merkezli kripto para platformu, ilgili taraflar ile yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonrasında olası bir teklifin gündeme alındığı belirtti.

Kripto Para Borsalarında Belirsizlik Krizi

Kripto para borsalarında son haftalarda yaşanan belirsizlik ve likidite krizi sonucu diğer şirketlerden de benzer hamleler geliyor.

Skybridge Capital şirketi geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile şirketin kripto fonlarından biri olan Legion Strategies’den çekimleri askıya aldığını açıkladı. CEO Anthony Scaramucci bu gelişmeyi doğrularken şirketin fonlarının bir süredir düşüşte olduğunu ve yılbaşından bu yana yüzde 30 oranında bir zararın söz konusu olduğunu belirtti.

Temmuz başında Singapur merkezli kripto para borsası ve kredi platformu Vauld, “volatil” piyasa koşulları da dahil olmak üzere bir dizi finansal zorluk nedeniyle alım satım ve para yatırma işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Haziran sonunda CoinFLEX, “inişli çıkışlı piyasa koşulları ve iş ortaklarıyla devam eden belirsizlikler” nedeniyle para çekme işlemlerini askıya almıştı.

Kullanıcılarına kripto para cinsinden borç alabilme imkanı sunan Babel Finance de “olağandışı likidite baskıları” nedeniyle 17 Haziran’da para çekme işlemlerini aniden askıya aldığını duyurmuştu.

Binance de İşlemleri Askıya Aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile yaşadığı teknik bir aksaklık sebebiyle para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Yaşanan sorun 8 dakika gibi kısa bir süre içerisinde çözülürken işlemler kaldığı yerden devam etti. Binance aksaklık nedeniyle özür diledi.

Sorunun sebebi ve nasıl düzeltildiği ile ilgili detay paylaşılmazken akıllara Haziran ayında Binance üzerinden Bitcoin çekimlerinin durdurulması olayı geldi.

Kripto para fonlama şirketi Celcius Network’ün 12 Haziran’da piyasa koşullarını gerekçe göstererek para çekme ve transfer işlemlerini duyurması üzerine kripto paralarda sert düşüş kaydedilmişti.

Celcius’un işlemleri durdurmasının ertesi günü 13 Haziran’da Binance de, “sıkışmaya neden olan bir işlem” sebebiyle platform üzerinden Bitcoin çekimlerinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun yaptığı açıklamada sebep olarak “sıkışmaya neden olan takılıp kalmış bir işlem” gösterilirken birkaç saat boyunca Bitcoin işlemleri askıya alınmıştı.

13 Haziran’da Bitcoin, son 1.5 yılın dibine inerek 23 bin dolar bandına gerilemişti.

Bitcoin Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Bitcoin’in Aşağı Yönlü Hareketi Devam Ediyor

Bitcoin’in aşağı yönlü hareketi piyasalarda yaşanan likidite krizi, dalgalanma ve belirsizlik ile devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 2022 bilançosunu açıklanan Tesla’nın, nakit akışı sağlamak için Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattığı ortaya çıkmıştı.

ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararının açıklanmasını beklediğimiz saatlerde bu yazı yazılırken Bitcoin 21 bin 326 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.