Ünlü iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ı yeniden markalandırma sürecine sokması Dogecoin’e yaradı ve köpek temalı meme coin salı günü yüzde 9’a yakın yükseldi.

Ekim 2022’de 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya platformu Twitter ile ilgili aldığı her karar gündeme damga vuran Musk, bu kez Twitter kuşunu ortadan kaldıracağını ve sosyal medya uygulamasının yoluna “X” adı altında ve daha geniş bir hizmet platformu olarak devam edeceğini açıkladı.

Musk’ın ödeme sistemlerini platforma entegre etmek amacıyla bu adımı attığı konuşulurken Twitter’ın mavi kuş logosunun yerini hızla X logosu aldı ve kuşun izi silinmeye başladı.

Sosyal medya kullanıcıları bu karara tepki gösterirken Elon Musk’ın kişisel Twitter hesabına konum bilgisi olarak “Д harfi eklemesi, kripto topluluğunu heyecanlandırdı.

Geçmişte olduğu gibi Musk’ın yine DOGE’yi destekleyeceği yönündeki yorumlar sonrasında ünlü meme coin Dogecoin’in piyasa değeri Salı günü yüzde 9 civarında arttı ve 1,7 milyar doları aşan işlem hacmiyle Dogecoin fiyatı, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 0,08 dolara yükseldi.

Analistler: “DOGE Bu Yaz Yükselmeye Devam Edebilir”

Elon Musk’ın gizemli “Д harfi, Twitter’ın yenilenmiş halindeki ödeme sistemlerine kripto para birimlerinin entegre edileceği yorumlarına yol açtı. Bu yorumlarda, Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra logoyu kısa süreliğine Dogecoin’in köpek logosuyla değiştirmesinin de etkisi oldu.

Sıklıkla DOGE fiyatının ralli yapmasına yol açtığı bilinen Musk’ın etkisiyle, ünlü meme coin’in yükseliş trendini devam ettirebileceği öne sürüldü.

Matrixport Araştırma ve Strateji Başkanı Markus Thielen, “Kripto, Ağustos için beklediğimiz yaz durgunluğunda seyrederken ve diğer kripto temaları arka planda kalmaya devam ederken DOGE bu yazın en çok yükselen coin’i olabilir.” dedi.

CoinDesk’e konuşan Kryptomon Baş Pazarlama Yöneticisi Tomer Nuni ise, “Reklamverenlerin Twitter’daki reklamlar ve hizmetler için DOGE ile ödeme yapabileceği yönünde spekülasyonlar var. Tesla, DOGE ile mallarının bedelini ödeyebildiğini açıkladığında da aynı şeyin olduğunu gördük.” dedi. Nuni, spekülasyonların Musk’ın yakın çevresinden yayılıyor olabileceğini söyledi.

Bu spekülasyonlar akıllara, Musk’ın Nisan ayında yaptığı paylaşımları getirdi. Musk, sitenin premium özelliklere sahip abonelik hizmeti olan Twitter Blue için ödeme seçeneklerinden biri olarak Dogecoin’i öneren bir tweet atmıştı.

Dogecoin (DOGE) Fiyatı Yükselişte

CoinGecko verilerine göre piyasa değeri açısından dünyanın en büyük sekizinci kripto para birimi konumundaki Dogecoin’in profiline yeşil renk hakim.

Musk’ın profiline “Д eklemesi sonrasındaki yarım saat içerisinde DOGE fiyatı yüzde 7,11 değer kazandı.

DOGE, son 30 günde yüzde 28,8 oranında, son 14 günde yüzde 22,3 oranında ve son 7 günde yüzde 14,8 oranında yükselerek bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 0,080286 dolardan işlem görüyor.

Ancak DOGE, hala tüm zamanların en yüksek değeri olan 8 Mayıs 2021 tarihli 0,731578 doların yüzde 89 altında seyrediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.