Birleşik Krallık hükümeti, Hukuk Komisyonu’ndan dinamik ve hızlı değişen yapıları sebebiyle dijital varlıklara ilişkin yasayı gözden geçirmesini talep etti. Komisyonun teklifleri, dijital varlıklar için daha fazla tanınırlık ve koruma sağlamayı planlıyor.

Hukuk Komisyonu yakın zamanda yayımlanan, hukuk uzmanlarının, teknoloji uzmanlarının ve kullanıcıların düşüncelerini araştıran bir konsültasyon raporunda görüşlerini paylaştı. Komisyonun raporu, özel mülkiyet yasalarının dijital varlıklara nasıl uygulanabileceğini inceliyor.

Dijital varlıklar maddi olmayan soyut varlıklardır ve onları fiziksel varlıklardan ayıran birçok başka özelliğe sahip. Dijital varlıkların eşsiz özellikleri, özel mülkiyet kategorilerine uymadıklarını gösteriyor.

Buna bağlı olarak komisyon, kripto düzenlemelerinin varlık sınıfının bu eşsiz özelliklerini tanıması gerektiğini tartışıyor. Bu, dijital varlık alanı ve kullanıcıları için yasal bir dayanak oluşturacak. Bu tür değişiklikler, yasal sistemin dijital varlıklar ve tüm pazar için elverişli bir ortam yaratmasına olanak sağlayacak.

Komisyon tarafından ortaya atılan öneriler, kripto alanı için öne çıkarılan herhangi bir mevzuatın dinamik, rekabetçi ve esnek olmasını sağlayacak. Ayrıca kripto teknolojisini içeren işlemleri ve diğer süreçleri de destekleyecek.

Katı kripto düzenlemeleri, İngiltere’nin kripto para faaliyetleri için ana bir merkez haline gelmesine de imkân sağlayacak.

İngiltere’de kripto faaliyetlerinin büyümesi

İngiltere, dünyanın en büyük kripto para merkezlerinden biri. Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), İngiltere’nin kripto ortamını düzenliyor. Ancak düzenleyici, yerel borsalarda Bitcoin ve diğer kripto paralardan satın alan birçok kullanıcıya rağmen tam olarak düzenlenmiş bir kripto para ortamı oluşturmadı.

Ticari ve Ortak Hukuktan Sorumlu Hukuk Vekili Sarah Green, NFT’ler ve diğer kripto paralar gibi dijital varlıkların muazzam bir hızla birlikte önemli ölçüde geliştiğini söyledi. Green, buna bağlı olarak, bu varlıklara uyum sağlamak adına yasaların aynı anda değişmesi gerektiğini belirtti

Green ayrıca komisyon tarafından masaya yatırılan teklifin, istikrarlı ve çevreyi korurken kullanıcıları da koruyan sağlam bir düzenleyici yapı oluşturmayı planladığını da sözlerine ekledi. Green, gelişmekte olan teknolojilerin, gelişmelerini engellemek yerine büyümelerini desteklemek için uygun yasal temelleri kurmanın önemine de dikkat çekti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.