Sosyal medya devi Instagram yakın zamanda yaptığı açıklama ile anasayfa akış ekranında TikTok’a benzer bazı değişiklikler hayata geçireceğini duyurmuştu. Instagram’ın yapmayı planladığı değişiklikler, kullanıcılardan olumsuz tepkiler gelmesine neden olunca şirket geri adım attı.

Instagram Neleri Değiştiriyor?

TikTok küresel pazarda en hızlı büyüyen ve en popüler sosyal medya platformlarından biri. Dolayısıyla rakiplerin platformun bu başarısını taklit etmeye çalışması hiç de şaşırtıcı değil.

TikTok’un ‘büyüsünü’ yakalamaya çalışan son şirket ise çatı şirket Meta’nın sahip olduğu Instagram oldu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg yönetimindeki şirketin daha önce yakaladığı büyüme hızını korumak için mücadele ettiği göz önüne alındığında bu tür bir değişikliğe gitmek istemesi oldukça mantıklı.

Ancak gelen yorumlara bakılırsa kullanıcılar bu durumdan pek de memnun olmadı. Instagram’ın yayına aldığı bazı değişiklikler, kullanıcılardan çok sayıda olumsuz tepki gelmesine yol açtı.

Instagram’ın yaptığı belli başlı değişiklerden biri tam ekranı kaplayan TikTok benzeri bir anasayfa akış formatına geçmesiydi. Güncellemenin amacı muhtemelen fotoğrafların ve videoların daha ilgi çekici hale getirilmesi ve kitle katılımını artırarak etkileşim ve sayfada kalma oranlarının artırılmasıydı.

Tam ekran akış formatına geçilmesinin ardından çok sayıda kullanıcı Instagram’ı, TikTok’u taklit etmekle suçladı. Instagram elbette TikTok’un birebir kopyası olmasa da platformda yapılan değişikler için TikTok’tan büyük oranda esinlenildiği aşikardı.

Milyon takipçili dünyaca ünlü isimlerden olan Kim Kardashian ve Kyle Jenner bile bu değişiklikler üzerine “Instagram’ı yeniden Instagram Yapın” talebinde bulunan gönderiler paylaştı.

Çok sayıda olumsuz tepkinin üzerine sosyal medya devi Instagram U dönüşü yaptı ve söz konusu değişiklikleri iptal ederek orijinal akış formatına geri döndü.

Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri yaptığı açıklamada değişiklerle ilgili, “Kesinlikle büyük bir geri adım atıp yeniden yapılanmamız gerekiyor. Arada bir başarısız olmuyorsak yeterince büyük ve cesur düşünmüyoruz demektir.” dedi.

Kısa süreli videolar gittikçe artan bir hızla internet dünyasını domine etmeye devam ederken Instagram’ın da bu trendden yararlanmak istemesi oldukça normal. Bununla birlikte yapılan eleştiriler kullanıcıların Instagram’ı, bir TikTok kopyası olarak değil, kendine özgü haliyle görmek istediğini gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.