Bitcoin’e daha ilk yıllarda yatırım yapan James Howells, 2013 yılında Bitcoin içeren bir sabit diski yanlışlıkla çöpe attığını iddia etti. Sabit diskin içerisindeki Bitcoin varlığının değerinin, bugünün fiyatlarla 182 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Talihsiz olayın kahramanı Howells, çöp depolama tesisinin taranması ile kaybettiği Bitcoin’lere ulaşabilmeyi umuyor.

Yapılan araştırmalara göre dünya üzerindeki tüm Bitcoin varlıklarının yüzde 20’sinin kayıp durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu kayıpların büyük bir bölümü cüzdan anahtarlarının kaybolmasına bağlanırken bir kısmının da özellikle sabit diskler gibi kaybedilen donanım araçları sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor.

James Howells, 2013 yılında ofisinde yaptığı temizlik esnasında binlerce Bitcoin içeren bir sabit diski çöpe attığını iddia ediyor. Yaptığı hata dehşet verici boyutlarda olsa da Howells, henüz umudunu kaybetmiş değil.

Talihsiz yatırımcı, Bitcoin varlığını kurtarmak için çöp depolama tesisinde incelemelerde bulunmak üzere yerel yönetimden izin almanın yollarını arıyor. Ne yazık ki bugüne kadar yaptığı başvuruların tümü, yapılacak çalışmanın çevreye vereceği potansiyel zarar sebep gösterilerek reddedildi.

Konuyu çözmeye kararlı olan Howells’ın yeni planı ise gelişmiş yapay zeka tarafından desteklenen robot köpekler.

Çöp Depolama Tesisi ve Robot Köpek Arama Timi

Risk sermayesi yatırımcılarından 12.2 milyon dolar fon toplamayı başaran Howells, çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmadan kaybettiği sabit diski bulabilmek için robot köpekleri kullanarak çöp depolama tesisini tarayabilmeyi umuyor. Robot köpekler sahadaki kayıp sabit diski bulmak için tarayıcılarını ve yapay zekayı kullanacak.

Belediye meclisine yaptığı başvurusu kabul edilirse Howells, robot köpeklerin yardımıyla 100 bin metrik ton çöpü aramayı hedefliyor. Howells sabit diskin bulunması halinde gelirin yüzde 30’unu elinde tutarken geri kalan bölümünü yatırımcılar, işçiler ve yerel yönetim arasında dağıtacak.

Çalışır durumda olmama ihtimali bulunan sabit sürücüyü kurtarmak için muazzam ölçüde çaba ve elbette bolca şans gerekiyor. Önceki başvuruları reddedilen talihsiz Bitcoin yatırımcısına onay çıkıp çıkmayacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.