Michael Saylor’un MicroStrategy’sinin, devasa Bitcoin hamlesi endişeleri de beraberinde getirdi. MicroStrategy, haziran ayındaki en son satın alımın ardından 129 bin 699 BTC ile Bitcoin’de önemli bir yatırımcı olarak yerini alıyor. Fakat, Bitcoin fiyatındaki sert düşüş trendi ile şirketin yaptığı işlemlere karşı şüpheli yaklaşan kişi sayısında artış görüldü.

MicroStrategy’nin hisse senedi (MSTR), yatırımcılara Bitcoin almadan Bitcoin’le işlem yapma fırsatı sunuyor. Hisse fiyatı, Bitcoin fiyatını yansıtan bir eğilimde performans gösteriyor. Son toparlanmayla birlikte 24 bin doları geçen Bitcoin yatırımcının güvenini yeniden kazandı. Ancak yatırımcılar yükseliş trendinden pek de emin değil.

Yatırımcılar MicroStrategy İşlemleri Yapıyor

Bloomberg’deki bir makaleye göre, MicroStrategy’nin 1,35 milyar dolarlık nominal değere sahip mevcut hisselerinin yüzde 51’i açığa alındı. Ayrıca, 4,73 milyonluk rekor kıran hissenin sadece önceki ayda 1,2 milyon arttığı belirtildi.

MicroStrategy, Bitcoin’le işlem yapan ve mobil yazılım hizmetlerine üzerinde çalışan bir şirket. Şubat ayındaki zirveye çıkışından bu yana, şirketin hisse senedi fiyatı yüzde 75’ten fazla düşüş gösterdi.

MSTR hissesi, piyasanın tamamında iyimserlik belirtileri gösterdiğinden, haziran ayının sonunda fiyatını artırmaya başladı. Hisse senedi, aralık ayından günümüze kadar 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkamadı. Haziran ayının sonunda, piyasa bir bütün olarak iyimserlik sinyalleri sergilediğinden dolayı MSTR fiyatını yükseltmeye başladı.

Geçen hafta boyunca, açığa satıştaki (short pozisyonu) hisse sayısı 680 bin arttı. Bu da kısa pozisyonların mevcut piyasa direnci nedeniyle satıldığını gösteriyor. Bununla birlikte, kripto para piyasası bir kez daha çöktü ve tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri son 24 saat içinde yüzde 2,3 düştü.

MicroStrategy, salı günü piyasalar kapandıktan sonra ikinci çeyreğe ilişkin kazanç raporunu yayınlayacak. Kazanç raporu, 24 saat içinde yüzde 3,6 düşüşle 275,74 dolardan işlem gören MSTR’yi etkileyebilecek başka bir faktör. MicroStrategy Bitcoin işlemlerinde üzerindeki şüphelerin gereksiz olduğunu kanıtlarsa daha fazla şirketi Bitcoin satın almaya ve bilanço tablolarına dahil etmeye ikna edebilir.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.