Tüketim ürünleri devi Unilever, markalarının müşterileriyle etkileşim kurmasını sağlayacak çeşitli girişimlerini duyurdu ve Metaverse dünyasına resmen ilk adımını atmış oldu.

Şirketin resmi internet sitesinde yayınlanan blog yazısında Unilever, Web3 dünyası ve Metaverse’in henüz ilk günlerinde olmasına rağmen, gelişmekte olan bu yeni ekosistemin bir parçası olmak için stratejik adımlar attıklarını duyurdu.

Tüketim ürünleri devi, şirketin marka portföyünün sanal dünyada yer almasını sağlamak için çalışacak bir ekip oluşturduğunu da duyurdu. Emily O’Brien, Unilever’in Web3 girişim programı direktörlerinden biri olarak konumlandırıldı.

Şirketin bu genç ekosistemde iz bırakma çabalarıyla ilgili olarak O’Brien, “Tüketicilerimizin kendilerini bu alana kaptırdığını ve zamanlarının çoğunu, tutkularını keşfetmelerine, kültürel etkinliklere katılmalarına ve benzer düşünceye sahip topluluklarla iletişim kurmalarına olanak tanıyan sanal deneyimlerle geçirdiğini biliyoruz.” dedi.

Unilever’in kendi dijital pazarlama ajansı olan Güzellik ve Kişisel Bakım Departmanı’nın da başındaki isim olan Emily O’Brien ayrıca, Metaverse’ün markalar için büyük bir fırsat olduğunu ancak; kullanıcıların kendilerini bu sanal ortamda güvende ve değerli hissedebilmeleri için markaların mutlaka güvenilir olması gerektiğini dile getirdi.

Unilever Şirketinin İlk Metaverse Girişimleri: Bir Maraton ve Bir Müze

Metaverse alemindeki ilk girişimlerinin bir parçası olarak Unilever, Decentraland (LAND) adlı merkeziyetsiz bir platform oluşturdu.

Decentraland, Degree Methaton adlı dijital bir maraton da dahil olmak üzere çeşitli deneyimler oluşturmak için kullanılıyor. Degree Methaton etkniliği, Unilever’in kişisel bakım markalarından Rexona sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Maratona katılan kullanıcılar Decentraland platformunun 42 kilometrelik bölümünü görme fırsatı elde etti.

Buna ek olarak Unilever’in diş macunu markası Closeup, Decentraland’de ‘City Hall of Love’ isminde bir mekan da yarattı.

Bu mekanda fiziksel dünyada yasal olarak evlenmelerine izin verilmeyen çiftler, blok zincirinde bir NFT yaratarak evlilik sertifikası oluşturabiliyor ve bir tören organize edebiliyor.

Closeup Global Genel Müdür Yardımcısı Gaurav Datta, “Metaverse’teki City Hall of Love ile, birçok çiftin hala karşı karşıya olduğu klişeleri yıkmak ve blok zinciri teknolojisi ile kullanıcıların marka amaçlarımızı deneyimleyebilecekleri somut bir çözüm geliştirmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Metaverse girişiminin ikinci ayağı ise “The Magnum Pleasure Museum” isimli bir sanal müze. Bu yılın Haziran ayında şirket, Amsterdam’daki bir metaverse festivaline katılan kullanıcıları, dünyanın dört bir yanındaki ressamlar, heykeltıraşlar ve tasarımcılar tarafından yaratılan sanat eserlerini görebilecekleri sanal müzeye davet etmişti.

Deneyime katılan kullanıcılar, Unilever’in Deliveroo ile yaptığı ortaklık sayesinde markanın dondurmalarından birini de sipariş etme fırsatı yakaladı. Bu girişim, metaverse dünyasının pratik uygulamalarını ve ticari beklentilerini sergileme imkanı sağladı.

Markanın Global E-Ticaret Lideri Federico Russo, “Metaverse evrenine attığımız ilk adım, markanın zengin sanat işbirlikleri tarihini sergileyen Magnum hazzının amacını, gerçek hayatta bir Magnum dondurmasıyla sona eren geleceğin tüketici yolculuğu ile birleştiriyor.” dedi.

Decentraland Native Tokeni MANA Yükselişte

Son 30 gün içerisinde Decentraland’ın native tokeni MANA’nın fiyatı yüzde 14 civarında artış gösterdi.

Bu artışın zamanı, şirketin duyurduğu haberlerle paralellik gösterirken Unilever, ilk Web3 girişimlerinin yaratılması için merkeziyetsiz bir platform tercih etti.

NFT’ler yaratan ve Metaverse evreninde dijital varlıklar piyasaya sürmeyi planlayan moda markaları da dahil olmak üzere pek çok şirket, Web3’ün sonsuz olasılıklar dünyası üzerinde araştırmalarına devam ediyor.

McKinsey’nin bir araştırma raporuna göre Metaverse sektörünün, 2030 yılına kadar 5 trilyon dolarlık değere ulaşması öngörülüyor.

Metaverse teknolojilerine en fazla kaynak ayıran önde gelen şirketlerden biri şüphesiz ki Mark Zuckerberg tarafından kurulan ve öncesinde Facebook olarak bildiğimiz Meta Platforms.

Zuckerberg geçtiğimiz yıl, sanal bir ekosistemin geliştirilmesine yönelik yeni bir vizyonu benimsemek istedikleri gerekçesiyle şirketin adını değiştirdiklerini duyurmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.