Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen ve PoS’a geçişi sağlayacak olan Merge (Birleşme) için hedeflenen tarihler açıklandı.

Ethereum geliştiricileri resmi tarih olarak 15-16 Eylül’ü işaret etti. Bu haberlerin de etkisiyle birkaç kripto varlık harekete geçti.

Yatırımcılar Merge Öncesinde Ethereum Üzerinden İşlem Yapıyor

Glassnode’un bu haftaki analizinde, yatırımcıların Ethereum’un fiyat hareketlerinde işlem yapmak için stop-loss stratejisini kullandıkları belirtildi. 

Türev yatırımcılarının, resmi tarihi 15-16 Eylül olan Merge (birleşme) ile ilgili olarak Ethereum üzerine işlem yaptıkları görülüyor.

Ethereum’un opsiyonlu açığa satış işlemleri son zamanlarda keskin bir şekilde yükselerek 6,8 milyar dolara ulaştı. Tarihte ilk kez Ethereum açığa satış işlemleri Bitcoin’i geride bıraktı.

Elde edilen başarıya rağmen Ethereum toplam açığa satış seviyesi henüz tüm zamanların en yüksek seviyesine geri gelemedi. 

Eylül ayında Deribit borsasındaki sözleşmeler, Ethereum yatırımcılarının temkinli hareket ettiğini gösterdi. Hacim olarak alımlar, satım opsiyonlarından daha düşük ve yatırımcılar Ethereum fiyatlarının 2 bin 200 doların üzerine çıkması için işlem yapıyorlar. Açığa satış seviyesinin de 5 bin dolara ulaşması bekleniyor.

Öte yandan, Merge haberiyle daha fazla yatırımcının Ethereum almaya devam edeceği de belirsiz.

Glassnode ayrıca, Merge’den sonra Ethereum için önemli ölçüde daha düşük bir talep olduğunu belirtti. Veriler, daha yüksek oynaklık olabileceğinin ipucunu vererek yatırımcıların Merge sonrasında söylenti yayarak işlem yapacaklarını gösteriyor. 

Ethereum Merge

Ethereum geliştiricileri dün, Ethereum Merge’ün 15 – 16 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini doğruladı. Ethereum’un çekirdek geliştiricisi Tim Beiko da hedeflenen Toplam Terminal Zorluğunun (TTD) 58.750.000.000.000.000.000.000.000 olduğunu belirten haberi teyit etti. Geliştiriciler, ağın hisse ispatına (PoS) geçeceği gün için 15 Eylül tarihini verdi. 

Merge, iki güncelleme halinde yapılacak. Bunlar; Bellatrix ve Paris olarak adlandırıldı. Bellatrix güncellemesi için hedeflenen tarih Merge’den yaklaşık altı gün önce 6 Eylül iken Paris güncellemesi için hedeflenen gün 15 Eylül.

Toplam Terminal Zorluk, iş ispatının (Pow) sonra erip hisse ispatının (PoS) ne zaman başlayacağını ifade ediyor. TTD, PoS’a geçiş öncesi son blokun madenciliğinin yapılması için gerekli toplam zorluk demek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.