Avrupa Birliği, kripto para şirketleri üzerinde doğrudan gözetimine sahip yepyeni bir denetleyici ve düzenleyici organ oluşturmak için kolları sıvadı. 

Avrupa Birliği, kripto varlıkları doğrudan gözetleyecek bir denetleyici ve düzenleyici kurum oluşturmaya hazırlanıyor. Böylelikle, oluşturulması istenen bu kurum, AB’de kripto varlık hizmet sağlayıcıları üzerinde doğrudan gözetim hakkına sahip olacak.

Kripto endüstrisinin dikkati, Kripto Varlık Piyasaları Hakkında Yönetmelik ve tartışmalı Fon Transferi Yönetmeliği üzerinde olsa da yeni düzenleme, tüm finansal kurumlar için önemli etkileri olacak daha geniş bir AB kara para aklama önleme (AML) politikası paketinin bir parçası.

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz temmuz ayında Altıncı Kara Para Aklama Direktifi AML / CFT (AMLD6) için teklifini yayımlamış, Avrupa Konseyi de kendi versiyonunu yayımlamıştı. Avrupa Parlamentosu, devam eden ağustos tatilinin ardından konuyu ele alacak. 

AB çapında bir kara para aklamayı önleme düzenleyicisinin kurulması, yeni mevzuatın merkezinde yer alıyor. Yasama organlarının müzakereye devam etmesi gerekse de böyle bir düzenliliğin gerekli olduğu ve AB’deki kripto varlık hizmeti sağlayıcıları üzerinde doğrudan gözetime sahip olması gerektiği konusunda asgari düzeyde anlaşmazlık var gibi görünüyor.

Avrupa Parlamentosu, geçmişte kripto paraların düzenlenmesi çağrısında bulunması bakımından üç organ arasından en istekli olanıydı. Sonuç olarak, kurumun gelecekteki düzenleyiciye kripto üzerinde doğrudan denetim sağlama konusunda karşı çıkması pek olası görünmüyor. 

“Kara Para Aklamayla Mücadele Otoritesi” veya kısaca “AMLA” ismini alması planlanan kurum, en azından ‘yüksek riskli’ kripto varlık şirketlerini doğrudan finansal hizmet sağlayıcılar olarak izleyecek.

Uluslararası yapı, AB için büyük bir değişimi getirecek. 2015 ve 2018’deki AML direktifleri özellikle dört ve beşinci versiyonlar, şirketlerin intifa hakkı bilgileri gibi belirli verileri toplaması ve kullanıma sunması için standartlar oluşturmuştu. 

Uygulama, Avrupa Parlamentosu arasındaki müzakerelerin yanı sıra komisyonu içeren müteakip görüşmelere bağlı olacak. AMLA’nın personel alımı da dahil olmak üzere yönetmeliğin uygulanmasının yıllar alacağı bildiriliyor. Ancak böyle bir düzenleyicinin gerçekten geleceğine dair çok da fazla bir beklenti bulunmuyor. 

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.