Zor günler geçiren kripto para şirketi Hodlnaut, alacaklı koruması altına alınmak için Singapur’da başvuruda bulundu.

Geçtiğimiz hafta zorlu piyasa koşulları karşısında ayakta kalabilmek için para çekme işlemlerini durduran ve MAS lisans başvurusunu geri çeken Hodlnaut,  likidite krizini çözmek için zaman kazanmaya çalışıyor.

İflasın eşiğine gelen şirket, Singapur’da alacaklı koruması başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Hodlnaut Alacaklı Koruması İçin Singapur Yüksek Mahkemesi’ne Başvurdu

İnternet sitesinde kamuoyuyla paylaştığı yeni bir güncelleme ile Hodlnaut, mali durumunu istikrara kavuşturmak için avukatlarıyla yakın bir şekilde çalıştığını ve çeşitli seçenekleri değerlendirdiğini belirtti.

Hodlnaut kullanıcıların dijital varlıklarının mevcut olan düşük fiyatlarla zorla tasfiye edilmesini önlemeye çalıştığını ve toparlanma yolunda en iyi şanslarının adli yönetimden geçmek olduğuna inandıklarını söyledi.

Bu karar doğrultusunda şirket, 13 Ağustos tarihinde Singapur Yüksek Mahkemesi’ne alacaklı koruması başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Başvuru kabul edildiği takdirde Singapur Yüksek Mahkemesi, şirketi yönetmesi için mahkemeden bağımsız adli bir yönetici atayacak.

Bu sürecin birkaç ay sürebileceği gerekçesiyle Hodlnaut, Kairos Corporate Advisory Pte’den Tam Chee Chong’un önce geçici adli yönetici sonra da adli yönetici olarak atanması talebinde bulunduklarını dile getirdi. 

Alacaklı Koruması Nedir?

Açıklamanın devamındaki SSS-Sık Sorulan Sorular alanını da güncelleyen Hodlnaut ekibi, bu bölüme süreçle ilgili bilgiler içeren maddeler ekledi.

Adli bir yönetim mekanizması olan alacaklı koruması, Singapur yasaları kapsamında mali sıkıntı yaşayan şirketlerin toparlanmasını sağlamak amacıyla kullanılıyor ve alacaklıların başvuru sahibi şirket aleyhinde herhangi bir yasal iddia ve takibat yapılmasını belirli bir süre boyunca yasaklıyor.

Hodlnaut’a benzer şekilde para çekme işlemlerini askıya alan Zipmex ve Vault da Singapur’da alacaklı koruması başvurusunda bulunmuş ve 3 ay zaman kazanmıştı.

Para Çekme İşlemlerinin Ne Zaman Başlayacağı Belirsiz

Hodlnaut mahkemeden yanıt beklerken müşterilerin fonlarıyla ilgili durum ise halen belirsizliğini koruyor.

Şirket yayınladığı metinde, “Herhangi bir para çekme işlemi gerçekleştiremediğimiz için üzgünüz. Kullanıcılarımızın acil çıkış likiditesinden yararlanmasını sağlamak için mevcut çözümleri araştıracağız ancak bu çözümler çeşitli hisse sahiplerinin onayına tabi.” dedi.

Bir sonraki güncelleme duyurusunu 19 Ağustos tarihinde paylaşacağını belirten şirket, para çekme işlemlerini ne zaman açacağı konusunda kesin bir tarih vermedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.