Hong Kong merkezi Stable Universal’in stablecoini HUSD’nin peg’i bozuldu ve değeri 0.8 dolara geriledi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Acala Network krizi ile peg bozulmasını olayı yaşayan aUSD (Acala Dollar) sonrasında bir stablecoin daha dolara olan sabitliğini kaybetti.

Yaşadığı likidite krizi sonrasında stablecoin HUSD’nin değeri 0.8 dolara geriledi ve peg’i bozuldu.

Alınan aksiyonlarla likidite krizi çözülürken HUSD yeniden 1 dolar seviyesine yükselmeyi başarsa da stablecoin değerindeki dalgalanma devam ediyor.

HUSD an itibarıyla 0.99 dolardan işlem görüyor.

HUSD 24 Saatte Yüzde 15 Değer Kaybetti – Peg’i Bozuldu

HUSD yaşadığı likidite krizi sonrasında yüzde 15’e yakın değer kaybederek 0.82 dolara kadar geriledi.

Curve Finance ayrıca, HUSD/3Crv havuzundaki HUSD/USDT döviz kurunun 0.94 dolarda olduğunu kaydetti.

17 Ağustos itibarıyla düşüşe geçen ve depeg olan (dolara sabitliği bozulan) HUSD’nin piyasa değeri 68 milyon dolar seviyesine düştü.

Huobi Global Stablecoin’deki Hissesinden Çıktığını Açıkladı

HUSD’nin peg’inin bozulması üzerine Huobi, stablecoin ihraççısı Stablecoin Universal’in bir likidite sorunu yaşadığını doğruladı.

Huobi Global’in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda;

“Stable Universal Limited tarafından verilen ve Ethereum ağı üzerine inşa edilen HUSD stabilecoin ile ilgili mevcut likidite sorunlarının farkındayız.

#Huobi her zaman müşterilerimizin varlıklarının güvenliğine öncelik vermiştir ve bir çözüm bulmak ve istikrarını mümkün olan en kısa sürede yeniden sağlamak için HUSD’yi veren kuruluşla birlikte çalışacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Stablecoinin peginin bozulması üzerine Huobi Global, peg bozulmasından önce, Nisan ayından bu yana stablecoindeki hissesinden çıktığını söyledi.

Huobi’nin Küresel Topluluk Yöneticisi Ruly, müşterilerin endişelerini gidermek amacıyla, “Huobi Global, Nisan 2022’de Stable Universal’daki hissesinden ayrıldı. HUSD’yi likidite sorunlarını mümkün olan en kısa sürede çözmeye çağırıyoruz.” açıklaması yaptı.

HUSD ihraççısı Stable Universal’a ulaşma çabaları sonuçsuz kaldığından birçok müşteri zor durumda kaldı.

Likidite Krizi Çözüldü – Peg Düzeldi

Bugün – 19 Ağustos’ta yapılan yeni bir açıklama ile Huobi Global, likidite krizinin çözüldüğünü duyurdu.

Twitter açıklamasında, “#Huobi’nin HUSD ihraççısı ile aktif koordinasyonu sonrasında, stablecoin’in likidite sorunları çözüldü. Huobi, kullanıcı varlıklarının güvenliğine her zaman öncelik vermiştir ve sadık kullanıcılarımıza destekleri ve güvenleri için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Likidite krizinin çözülmesi ile toparlanma kaydeden HUSD yeniden 1 dolar seviyesine yükselirken dalgalanmalar devam ediyor.

Coingecko verilerine göre HUSD an itibarıyla 0.99 dolardan işlem görüyor.

HUSD’nin piyasa değeri ise an itibarıyla 81 milyon dolar seviyesinde duruyor.

Paxos Artık HUSD’yi Listelemiyor

New York merkezli blok zinciri platformu Paxos ve Huobi ortaklığıyla Stable Universal Limited tarafından Temmuz 2019’da piyasaya sürülen stablecoin HUSD, artık Paxos listesinde de yer almıyor.

Paxos ile çalıştıktan sonraki bir yıl içerisinde stablecoin 1.6 milyar dolardan fazla HUSD yayınlamış ve 3 milyar dolardan fazla değere tekabül eden işlem gerçekleştirmişti.

Paxos, HUSD stablecoin’i destekleyen nakit rezervinin son destekleyicisiydi.

Paxos Temmuz 2020’den bu yana stablecoin varlıkları hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da HUSD Paxos’un desteklediği stablecoinler arasında listelenmiyor.

Nakit Destekli HUSD Stablecoin Nedir?

Fiyat istikrarını sağlamayı amaçlayan stablecoinler itibari para birimlerine endeksli kripto para birimleri olarak tanımlanır.

HUSD stablecoin, Stable Universal Limited tarafından verilen ve nakit destekli sabit kripto para birimidir.

ABD doları destekli bir stablecoin olan HUSD, ABD doları karşısında 1:1 esasına göre işlem görüyor.

HUSD’nin rezerv raporu, verilen her tokenin para piyasası hesaplarında tutulan nakdin yüzde 100 tarafından desteklendiğini gösteriyor.

Ancak son aylarda bazı stablecoinlerin peg’inin bozulması bu kripto para birimlerinin çok da istikrarlı olmayabileceği şüphesini doğuruyor.

Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST de Mayıs ayında kardeş tokeni LUNA ile birlikte çökmüş ve sonunda hem Terra ekosisteminin çöküşüne yol açmış hem de kripto piyasalarında dev bir domino etkisi yaratmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.