Haftalar önce Bitcoin’deki işlem ücretini sıfırlayan kripto para borsası Binance’den Ethereum işlem ücretleri ile ilgili de bir hamle geldi.

Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen kripto para borsası Binance, kullanıcılarına önemli bir avantaj sağlayacağını duyurdu.

Binance, Bitcoin’den sonra en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH)’da işlem ücreti alınmayacağını açıkladı.

Binance, ETH/BUSD Çiftinden İşlem Ücreti Almayacak

Bugün – 23 Ağustos’ta yaptığı açıklama ile Binance, 26 Ağustos günü Türkiye saati ile 03:00’ten itibaren ETH / BUSD spot alım satım çiftinden işlem ücreti alınmayacağını belirtti.

Kripto para borsası Twitter hesabından yayınladığı bir gönderide;

“Bitcoin’deki 0 işlem ücretinden memnun musunuz?

Öyleyse size daha iyi haberlerimiz var.

Ethereum işlemleri de yakında Binance’te ücretsiz olacak.

26 Ağustos itibarıyla ETH/BUSD spot alım satım çiftinde 0 işlem ücreti uygulanacak” diyerek internet sitesindeki resmi açıklamanın linkini paylaştı.

İnternet sitesinde paylaşılan detaylı bilgilerde;

“Tüm kullanıcılar ETH/BUSD spot alım satım çiftinde sıfır ücret uygulamasından yararlanabilecek. ETH/BUSD spot alım satım çifti, BNB ücret indirimlerinden, ücret iadelerinden veya diğer herhangi bir ücret ayarlaması veya promosyonundan hariç tutulacaktır.”

ifadelerine yer verildi.

ETH/BUSD spot alım satım çifti sıfır işlem ücreti uygulaması sadece belirli bir süre boyunca geçerli olacak. Binance yatırımcıları 26 Ağustos – 26 Eylül 2022 tarihleri arasında 30 gün boyunca ücret ödemeden işlem yapabilecek.

Binance’in, borsaların temel kazanç kalemleri arasında yer alan Binance Ethereum işlem ücretinden feragat etmesi, kripto yatırımcılarından büyük beğeni topladı.

Merge Güncellemesine Az Kaldı

Binance’in internet sitesindeki blog bölümünde yayınlanan bir yazıda ise sıfır işlem ücretinin gerekçeleri ile ilgili bilgi verildi.

“Neden Bu Kararı Aldık?” başlıklı bölümde Binance, yılın başında Bitcoin’e uygulanan sıfır işlem ücreti politikasının Ethereum’a da uygulanmasını doğal bulduklarını dile getirdi ve kripto dünyasının merakla beklediği ve bir aydan kısa bir süresi kalan Merge güncellemesine değindi:

“Merge güncellemesi hızla yaklaşırken Ethereum ekosistemi ve native varlığı ether ile ilgilenen hem yeni hem de eski yatırımcılardan oluşan bir kripto kullanıcı akını yaşanacağını tahmin ediyoruz.

Kullanıcı öncelikli bir şirket olarak herkesin minimum giriş engeliyle Ethereum alıp satma fırsatına sahip olmasını sağlamak istiyoruz.”

Bitcoin gibi, Ethereum da Web3 ekosisteminin bir temel taşıdır. Yeni başlayanlar için Ethereum, işlem hacmine göre en popüler ikinci dijital varlıktır. Ayrıca, Ethereum blok zinciri, DeFi, NFT’ler ve kriptoda akıllı sözleşmelerin kullanılmasının önünü açmada kritik olan birçok merkeziyetsiz uygulamanın (DApps) da yuvasıdır.”

Merge güncellemesi Ethereum çiftlerinde dünya çapında artışa yol açarken Binance’ın sıfır işlem ücreti uygulamasının daha fazla müşteri çekme konusunda kripto para borsasının elini güçlendirdiği düşünülüyor.

Kripto devi Binance, Temmuz ayında çeşitli Bitcoin çiftleri için de işlem ücretlerini sıfırladığını duyurmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.