ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile başı dertte olan kripto para borsası Coinbase’e şimdi de güvenlik önlemlerini aksattığı iddiasıyla birçok dava açıldı. 

ABD merkezli Coinbase borsası ile ilgili iddialarda, firmanın müşteri hesaplarına uygun bir güvenlik hizmeti sağlamadığı belirtiliyor.

Georgia Kuzey Bölge Mahkemesi’nde açılan davada şirket, hesapları kalıcı olarak veya uzun süre kilitleyerek kullanıcılara maddi zarar vermekle ve işlem platformunda menkul kıymetleri listeleyerek federal yasaları ihlal etmekle suçlanıyor.

Buna ek olarak güvenlik eksikliğinin, hesapları saldırıya açık hale getirdiği ve hesaplardan yetkisiz transferler yapabileceği öne sürülüyor. 

Yüzden Fazla Kişi Coinbase Mağduru

Geçen hafta yüzden fazla kişiyi temsilen açılan davada, ABD’deki en büyük kripto para borsasının yatırımcılara finansal olarak zarar verdiği ileri sürüyor. Davacı George Kattula, şirketin standart güvenlik uygulamalarını yerine getirmediğini belirtirken ‘kullanıcıların hesaplarına ve fonlarına erişimini uygunsuz ve makul olmayan bir şekilde engellediğini’ iddia ediyor.

Coinbase SEC Markajı Altında

Coinbase, 2021’de ülke içinde halka arz edilen ilk kripto borsası olmuştu. Amerika’nın en büyük kripto borsası, son zamanlarda ‘hayal kırıklığına uğrayan’ müşteriler tarafından açılan bir dizi dava ile darbe aldı. Bu ayın başlarında borsa, ABD Yüksek Mahkemesinden yakın zamanda açılmış iki davayı tahkime göndermek için acil müdahale talebinde bulunmuştu.

Öte yandan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), temmuz ayı sonlarında Coinbase’i, menkul kıymet olarak kaydedilmesi gereken birkaç dijital varlığın alım satımına uygunsuz bir şekilde izin verip vermediğini araştırmaya başlamıştı. Dava, borsa platformunun ABD’deki kullanıcılarına kayıt dışı menkul kıymetlerde işlem yapma olanağı sağladığını iddia etmişti.

Dava, eski bir Coinbase çalışanı, kardeşi ve arkadaşı dahil üç kişinin para transferi sahtekarlığına karşı açılan sivil ve federal soruşturmaların ardından gelmişti.  Bu tür olayların Coinbase’in itibarına zarar vererek hisse senedi fiyatının düşmesine neden olabileceği bildiriliyor.

Kripto, genel olarak yeni ortaya çıkan bir alan olduğu için saldırı ve hırsızlık vb. risklere karşı savunmasız kalabiliyor. Kripto sektörüne giren şirketler ve kurumlardan, yatırımcıların varlıklarının güvenliğini sağlamak için ekstra önlemler bekleniyor. Coinbase gibi büyük şirketlerden sorumluluklarını yerine getirmeleri ve başkalarına örnek olmaları bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.