ABD merkezli finans şirketi Mastercard, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile kripto ödemeler konusunda anlaştı. Söz konusu iş birliği sayesinde dünya çapında 90 milyon mağaza kripto para ile ödeme kabul edecek. Anlaşmanın ilk pilot uygulaması ise Arjantin’de Binance Card’la başladı.

Dijital varlıklar gittikçe daha çok kullanılmaya devam ederken ödeme şirketleri de bu varlıkların günlük hayatta kullanılabilmesi için yeni sistemler geliştirmeye çalışıyor.

Ödeme sistemleri devi Mastercard’ın CEO’su Michael Miebach 23 Ağustos’ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kullanıcılara kripto para birimleri ile ödeme imkanı sunan Binance Card’ın ilk pilot uygulamasının Arjantin’de başladığını duyurdu.

Linkedin hesabındaki bir diğer paylaşımda ise Miebach, kullanıcıların Mastercard üyesi olan 90 milyondan fazla mağazada kripto para birimlerini kullanarak alışveriş yapabilmeleri için Binance ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Mastercard CEO’su, “Erişimini ve kullanımını daha kolay hale getirebilirsek blok zinciri teknolojisinin potansiyelini tam anlamıyla açığa çıkarabiliriz.” dedi.

Miebach bunu mümkün kılmanın yollarından birinin kriptoyu günlük alım satımlarda kullanıma açmak olduğunu dile getirdi.

Binance Card Nasıl Çalışıyor?

Credencial Payments tarafından çıkarılan Binance’in ön ödemeli banka kartı Binance Card, Arjantin kimliği sahiplerinin kripto para birimleri ile ödeme yapmasına izin veriyor.

Binance Card diğer banka kartlarından farklı olarak bir mobil bankacılık uygulamasına değil kripto cüzdanına bağlı olarak çalışıyor.

Binance Card Uygulaması ile karta para yüklenebiliyor ve ödeme esnasında Binance Card, kripto para birimini anında itibari para birimine çeviriyor. Tüm masraf ve komisyonlar otomatik olarak hesaptan düşüyor.

Binance Card, sadece kripto para birimlerini günlük harcamalarda kullanma fırsatı sunmuyor.Yıllık kart ücreti bulunmayan Binance Card ile kullanıcılar, bazı satın alımlarda yüzde 8’e kadar kripto para iadesi de alabiliyor.

Kullanıcılar ayrıca işlem ücreti ödemeden kripto para birimi satın alabiliyor ve ATM’den para çekebiliyor.

Latin Amerika’nın Kriptoya İlgisi Büyük

Binance Card ilk pilot uygulamasının Arjantin’de başlatılması, bölgedeki kripto ilgisi göz önüne alındığında sıra dışı bir seçim olarak görülmüyor.

Latin Amerika, kripto para birimlerini benimseme konusunda dünyada beşinci sırada yer alıyor ve küresel kripto para birimi etkinliğinin yüzde 8 ila 10’unu kapsıyor.

Chainalysis 2021 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde Venezuela yedinci ve Arjantin onuncu sırada yer alıyor.

Enflasyonun yüzde 71 seviyesinde olduğu Arjantin’de ülkenin para birimi Arjantin Pezosu (ARS) ise uzun süredir serbest düşüşte.

1 Bitcoin, 2.9 milyon Arjantin Pezosu’na tekabül ediyor.

Mastercard ve VISA Rekabeti Kriptoya Taşındı

Mastercard’ın ezeli rakibi VISA da kısa bir süre önce Bitcoin ön ödemeli banka kartını piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Brezilyalı komisyoncu Ripio iş birliği ile çıkarılan Ripio Card, kullanıcıların kripto para birimi tutmasına izin verecek ve kripto paralar yalnızca ödeme sırasında itibari para birimine dönüştürülebilecek. Kullanıcılar ödeme anında ödedikleri Bitcoin’in yüzde 5’ini geri alabilecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.