Sosyal medya devi Meta, dünyaca ünlü iki sosyal medya uygulaması olan Instagram ve Facebook’a NFT paylaşma özelliği eklediğini duyurdu.

29 Ağustos’ta güncellediği bir blog gönderisinde Meta, Facebook ve Instagram kullanıcılarının dijital cüzdanlarını sosyal medya hesaplarına bağlayarak hem NFT’leri hem de diğer dijital koleksiyonlarını paylaşabilmelerini sağlayan yeni bir özelliği duyurdu.

Açıklamada, “Kullanıcılara hem Facebook hem de Instagram’da sahip oldukları dijital koleksiyon ürünlerini yayınlama olanağı sunmaya başladık. Yeni işlev sayesinde kullanıcılar, dijital koleksiyonlarını her iki platformda da paylaşmak için dijital cüzdanlarını bağlayabilecek.” ifadeleri yer aldı.

4 Ağustos tarihinde yapılan önceki güncellemede ise Meta, 100’den fazla ülkede 2.9 milyardan fazla kullanıcının, Flow blok zincirinde veya Ethereum veya Polygon’u destekleyen dijital cüzdanlarda basılmış dijital koleksiyonları yayınlamasına olacak tanıdığını belirtmişti.

Yol Haritası Mayıs Ayında Açıklanmıştı

Meta, NFT özelliği ile ilgili yol haritasını birçok dijital koleksiyon ürününün taban fiyatının yüzde 60’ından fazlasını kaybetmesine neden olan Haziran ayındaki NFT pazarı çöküşünden önce, 10 Mayıs’ta açıklamıştı.

NFT piyasalarının yaşadığı sıkıntıya ve kripto çöküşüne rağmen Meta’nın yeni NFT özelliği hamlesi, şirketin bu sektöre yatırım yapmaktan korkmadığı yorumlarına yol açtı.

Meta, sosyal medya uygulamalarını içeren her akıllı telefona ulaşmayı hedefleyen NFT genişlemesinin hem ek kazanç hem de Facebook ve Instagram’ın daha fazla benimsenmesini sağlayacağına inandığını belirtti.

Meta Pay İçin Patent Başvurusu

Meta, Şubat ayında kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeye niyet etmiş ancak dünyanın dört bir yanından farklı düzenleyicilerin yoğun tepkisiyle karşılaştıktan sonra bu planından vazgeçmişti.

Ancak şirket, Mayıs ayında Meta Pay adlı bir kripto ödeme platformu oluşturmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi USPTO’ya yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Yakın tarihli bir röportajda Meta CEO’su Mark Zuckerberg, dijital varlık alanında trilyonlarca dolar kazanma fırsatı gördüğünü dile getirdi.

Piyasalardaki belirsizlik ve yüksek enflasyon gibi gerekçelerle pek çok şirket operasyon küçültmeye giderken Meta, 2022’nin ikinci çeyrek gelirinde önceki yılın aynı dönemine göre yalnızca yüzde 1’lik düşüş açıkladı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.