ABD’de Washington D.C. Başsavcısı Karl Racine, Bitcoin dünyasının önemli isimlerinden Michael Saylor’a vergi ödemediği gerekçesiyle dava açtığını duyurdu.

Washington D.C. Başsavcılığı adına konuşan Racine, MicroStrategy kurucusu ve yakın zamana kadar CEO’su olan Michael Saylor’un DC’de yaşadığı yıllar boyunca kazanılan yüz milyonlarca doların vergisini ödemediğini iddia etti.

Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Racine, “10 yıldan fazla bir süredir DC’de yaşayan ancak gelir vergisi ödemeyen milyarder bir teknoloji şirketi yöneticisi olan Michael Saylor’a vergi sahtekarlığı nedeniyle dava açıyoruz.” dedi.

Racine açıklamasında, Michael Saylor’ın vergi kaçırmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle MicroStrategy’ye de dava açtıklarını duyurdu.

Saylor geçtiğimiz ay, Bitcoin konusuna daha fazla konsantre olabilmek gerekçesiyle şirketteki CEO’luk görevini bıraktığını duyurmuştu.

25 Milyon Dolarlık Vergi Kaçakçılığı İddiası

Başsavcılık ofisi tarafından yapılan basın açıklamasına göre Saylor, 2014-2020 yılları arasında D.C.’de gelir vergisi ödememek için “komplo kurmakla” suçlanıyor.

Bir muhbirin iddiaları üzerine harekete geçen Washington D.C. Başsavcılık ofisi, şirketi MicroStrategy’nin de yardımıyla Saylor’un 25 milyon dolardan fazla gelir vergisi kaçırdığını tespit ettiğini belirtti.

İddialara göre Saylor, yılın büyük bir bölümünde D.C.’de bulunmasına rağmen kendisini gelir vergisi uygulanmayan Florida eyaletinde ikamet ediyormuş gibi gösterdi. Racine, yanlış ikamet beyanlarında MicroStrategy’nin yardımı olduğuna inanıyor.

Başsavcılık, ödenmemiş vergiler ve cezalar hesaba katıldığında Saylor ve MicroStrategy’nin haksız kazancının 100 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediyor.

Teknoloji milyarderinin bu detaylı planıyla çeşitli çevrelerde açıkça övündüğü de dava dosyasındaki iddialar arasında yerini aldı.

Saylor ve MicroStrategy İddialara Yanıt Verdi

Başsavcılık ofisinin açıklaması üzerine Decrypt’e konuşan Michael Saylor, hakkında açılan davadaki suçlamaları reddetti ve Florida’da yaşadığını vurguladı.

Saylor; “On yıl önce Miami Beach’te tarihi bir ev satın aldım ve evimi Virginia’dan buraya taşıdım. MicroStrategy’nin merkezi Virginia olsa da Florida, yaşadığım, oy kullandığım ve jürilik görevi yaptığım yer ve hem kişisel hem aile hayatımın merkezinde yer alıyor. Columbia Bölgesi’nin iddialarını saygıyla reddediyorum ve mahkemeden çıkacak adil kararı dört gözle bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

MicroStrategy ise başsavcılığın şirketi, Saylor davasına dahil etmiş olmasına itiraz etti. Şirket, suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ve davanın kendilerine uzanmasına karşı agresif bir savunma yapacaklarını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada davanın Saylor’ın kişisel meselesi olduğu dile getirilirken “şirketin Saylor’ın günlük işlerinden sorumlu olmadığı ve bireysel vergi sorumluluklarını denetlemediği gibi bu sorumluluklarla ilgili Saylor ile iş birliği de yapmadığı” belirtildi.

Değiştirilen Yanlış İddialar Yasası’nın İlk Davası

Başsavcı Racine, MicroStrategy ve Saylor davasının değiştirilen Yanlış İddialar Yasası’nın ilk davası olduğunu da ekledi.

Racine bu yasa kapsamında muhbirleri, ikamet adresini yanlış bildirerek vergi yasalarından kaçan sakinleri bildirmeye teşvik etti.

Racine, Washington DC’de yaşamanın avantajlarından yararlananların vergi ödememesi durumunda sorumlu tutulacağını söyledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.