Taraftar tokenlerinin son zamanlarda canlanması ilgi çekiyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de bu furyaya katılarak, “Binance Futbol Fan Token” endeksi isimli yeni “FOOTBALL” tokenini piyasaya sürdü. 1:25’e varan kaldıraç seçeneği ile sunulacak bu yeni vadeli işlem paritesinin dün listelendiği bildirildi.

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, yaklaşan FIFA Dünya Kupası için çoğu kişiden daha hazır gibi görünüyor. Binance, dünyanın en büyük tek spor etkinliğine hazırlığının bir parçası olarak, taraftar token endeksi için vadeli işlem paritesini piyasaya sürdü. Borsa, lansmanı dün bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu ve vadeli işlem sözleşmelerinin 1 Eylül’den itibaren türev piyasasında yerini aldığını bildirdi.

1’e 25 Kaldıraç Oranıyla İşlem Yapılacak

Binance ayrıca, yeni endeksin 25x’e kadar kaldıraç oranına sahip olacağını ve USDT spot piyasasında halihazırda listelenmiş olan tüm futbol kulübü taraftar tokenlerinin piyasa performansını takip edeceğini belirtti. Böylelikle yeni endeksle birlikte, Binance Spot piyasasında listeli SANTOS/USDT, PORTO/USDT, LAZIO/USDT benzeri toplamda 10 farklı taraftar tokenin gerçek zamanlı fiyatlarının ağırlıklı ortalamalarını kullanan bir formülle hesaplanması ve FOOTBALL/USDT cinsinde işlem imkânı sunması amaçlanıyor.

Binance’ten alınan verilere göre, bin 50 dolar seviyelerinden açılış yapan FOOTBALL, bin 550 dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşamasının ardından bin 100 dolara kadar geriledi.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Binance Taraftar Tokeni Canlanıyor

Binance, şu an itibarıyla taraftar tokenleri Avrupa ve Güney Amerika’daki çeşitli futbol kulüplerinin sadık taraftarları için sunuyor. Bunlardan bazıları arasında Lazio, Santos FC ve FC Porto yer alıyor. Borsa ayrıca Formula 1 yarış takımı Alpine için de taraftar tokenleri sunuyor.

Taraftar tokenleri şu anda piyasa değeri açısından ilk dört sırada yer alsa da durum her zaman bu yönde ilerleyiş göstermedi. Tokenleri çoğu piyasaya sürülmelerinin ardından yatırımcıların hayal kırıklığına uğramasına neden olacak şekilde düşüşe geçti. Ancak bunun, büyük ölçüde kulüplerin tokenlerin vasıflarını gerektiği kadar tanıtmamasından kaynaklandığı biliniyor.

Sosyal medya fenomenleri ile hayranları arasındaki ilişkileri etkileşim ve kazanç doğrultusunda geliştiren yenilikçi blok zincir platformu XCAD Network’ün CEO’su Oliver Bell, kulüplerin taraftar tokenlerini tanıtmadaki başarısızlığı hakkında yaptığı açıklamada, “Taraftar tokenleriyle ilgili sorun, kulüplerin tokenleri ya da tokenlerin sahip olduğu faydayı aktif olarak tanıtmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Bell ayrıca, taraftar tokenlerini satın alan kişilerin bu kulüplerin taraftarlarından çok kripto meraklıları olduğunu da sözlerine ekledi.

Taraftar Tokenler Son Zamanlarda İlgi Çekiyor

Bunun yanı sıra, taraftar tokenlerin son zamanlarda gözle görülür bir şekilde popüler olduğu dikkatleri çekiyor. NFT veri toplayıcısı CryptoSlam verilerine göre, iki önemli taraftar tokeni son 30 ila 90 gün içinde yaklaşık yüzde 200 artış gösterdi. Ancak, yaklaşmakta olan 2022 FIFA Dünya Kupasının da bu artışta rol oynamış olabileceği dikkatlerden kaçmıyor. Dev etkinliğinin 20 Kasım- 18 Aralık tarihleri arasında Katar’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Taraftar tokenleri, spor kulüplerinin taraftarlarıyla daha fazla etkileşim kurmasını sağlayan bir yöntem. Taraftarlara, favori kulüplerinin karar alma süreçlerine daha fazla dahil olmaları için özel erişim sağlamayı içeriyor. Yatırımcılar ayrıca VIP ödülleri kazanıp özel ürünler de alabiliyor.

Binance’ten Uyarı Notları

Binance sitesinde kullanıcılara da uyarılarda bulundu. Piyasa riski koşullarına bağlı olarak zaman zaman sözleşmelerin tick genişliği, maksimum kaldıraç, ilk marjı gibi gereklilikleri içeren özelliklerin ayarlayabilir olduğu vurgulandı.

Binance’ın Çoklu Varlık Modu’nun, yatırımcıların FOOTBALLUSDT vadeli işlem sözleşmelerini birden fazla teminat varlığı üzerinden, geçerli teminat kesintilerine tabi olarak alıp satmasına olanak tanıdığı belirtildi.

Örneğin, Çoklu Varlık Modu etkinleştirildiğinde, yatırımcılar FOOTBALLUSDT vadeli işlem sözleşmelerinde işlem yaparken BUSD’yi teminat olarak kullanabiliyorlar.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.