Binance, USD Coin (USDC), Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) stablecoin desteğini keseceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kendi stablecoin’i BUSD’ye öncelik vermek için kritik bir karara imza attı.

Resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada Binance, “kullanıcıları için likiditeyi ve sermaye verimliliğini artırmak” için hayata geçirilecek olan “BUSD Otomatik Dönüşüm” hamlesini duyurdu.

29 Eylül’de Türkiye saati ile 06:00’da başlayacak uygulama ile USD Coin (USDC), Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) stablecoinlerin, 1:1 oranı ile otomatik olarak Binance’in kendi stablecoin’i olan BUSD’ye dönüştürüleceği açıklandı.

Binance, 29 Eylül itibarıyla konsolide bir BUSD bakiyesi ile işlem yapmaya devam edilebileceği belirterek “Para çekme işlemleri etkilenmeyecek. Kullanıcılar, USDC, USDP ve TUSD stablecoinlerini 1:1 oranında BUSD cinsi hesap bakiyelerinden çekmeye devam edebilecek.” ifadelerini kullandı.

Binance’in bu kararının sonucunda USDC, USDP ve TUSD ile spot, vadeli ve marjin alım satım işlemleri de kaldırılacak.

Açıklamada, otomatik dönüştürme uygulanan stablecoin listesinde değişiklik yapılabileceği bilgisine de yer verildi.

Binance, İşlem Çiftlerini de Sonlandırıyor

Binance ayrıca, BUSD, Tether (USDT), Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi popüler kripto para birimlerine karşı bu üç stablecoin için işlem çiftlerini de sonlandıracağını duyurdu.

Stablecoin-stablecoin işlem çiftleri 26 Eylül’de, stablecoin-kripto işlem çiftleri ise 29 Eylül’de sonlandırılacak.

İşlemler durdurulduktan sonra sırada bekleyen tüm alım satım emirlerinin de otomatik olarak kaldırılacağı belirtildi. Kullanıcıların daha sonra ilgili BUSD alım satım çiftindeki varlıklarını takas edebileceği bilgisi verildi.

Otomatik Dönüşüm Hamlesi BUSD’nin Pazar Payını Genişletebilir

Binance’in rakip stablecoinlere desteğini kesmesi ve günlük 5.5 milyar dolar işlem hacmine sahip USDC’nin Binance’in stablecoin’i BUSD’ye dönüştürülecek olması piyasada yankı uyandırdı.

50 milyar dolar üzerinde piyasa değerine sahip USD Coin, Tether’den sonraki en büyük ikinci sabit kripto para birimi olarak konumlanıyor. USDC ile karşılaştırıldığında BUSD’nin piyasa değeri ise 19.3 milyar dolar ile USDC’nin altında kalıyor.

Binance bu kararı kullanıcılar için aldığını açıklasa da otomatik dönüştürme uygulamasının, BUSD’nin pazar payını genişletmeye yönelik bir hamle olduğu yorumları yapılıyor.

Merkezi borsalar ve DeFi platformalarında daha geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmasının USDC’nin bu uygulamadan yara almasını engelleyebileceği söylense de Binance’in kararının ilgili stablecoinler üzerindeki uzun vadeli etkisinin ne yönde olacağını zaman gösterecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.