Kahve devi Starbucks, Polygon tabanlı Web3 platformu Starbucks Odyssey’i tanıttı. Kahveseverler kendilerine verilen görevleri yerine getirerek NFT kazanabilecek.

Bir süredir Web3 teknolojilerine odaklanan Starbucks, NFT formatında dijital koleksiyon kartları kazanmayı sağlayan yeni sadakat programı ve NFT platformu Starbucks Odyssey’i resmi olarak duyurdu.

Şirket, ‘Starbukcs Odyssey’ adını taşıyan Web3 projesi kapsamında pek çok büyük markayla çalışan blok zinciri şirketi Polygon ile el sıkıştı.

Bu yılın sonuna doğru ABD’de kullanıma sunulacak Starbucks Odyssey’e erken erişim elde etmek isteyen Starbucks müşterileri ve çalışanları, https://waitlist.starbucks.com/#/ adresinden bekleme listesine kayıt olabiliyor.

Starbucks CEO’su Howard Shultz geçtiğimiz nisan ayında yaptığı bir açıklamada şirketin 2023’ten önce NFT işine gireceğini söylemiş ve ufuktaki Web3 projesinin sinyalini vermişti.

Starbucks’tan Bir İlk: Starbucks Odyssey Nedir?

Starbucks Odyssey isimli yeni Web3 projesi, mevcut olarak kullanılan ve kullanıcıların ücretsiz kahve ve yiyecek kazanabildiği Starbucks Rewards programını bir NFT platformuyla birleştirecek.

Bu hamleyle Starbucks NFT teknolojisini bir sadakat programına entegre eden ilk şirket oldu.

Starbucks’ın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Brady Brewer, Web3 teknolojisinden yararlanan yeni Starbucks Odyssey platformunun, Starbucks Rewards üyelerinin daha önce erişmesinin mümkün olmadığı deneyimler sunacağını söyledi.

Starbucks Rewards uygulamasında hesabı bulunan kullanıcılar, sisteme kendi bilgileri ile giriş yapabilecek. Kullanıcılar, ‘journey’ (yolculuk/macera) isimli oyunları ve görevleri tamamladıkça Starbucks’tan ‘macera pulları’ (journey stamps) adı verilen NFT formatında ödül kazanma şansına sahip olacak.

Her macera pulunun 1 puana denk geldiği ve değerinin ne kadar nadir olduğuna bağlı olduğu Odyssey’de kullanıcılar, macera pullarını birbirleriyle takas edebilecek. NFT formundaki bu pullar, kimlik doğrulama imkanı sağlayacak.

Kripto Cüzdanı Kullanmadan NFT Satın Alınabilecek

Starbucks Odyssey’de sınırlı sayıda üretilen NFT’lerin de satışı yapılacak. Bu NFT’ler, Polygon blok zinciri üzerinde depolanacak ve kripto cüzdana gerek duyulmadan satın alınabilecek. NFT satın alma işlemlerinde yalnızca kredi kartı kabul edilecek.

Cüzdansız NFT alım satımının kullanıcıların Web3 ve NFT dünyasına girişini teşvik etmesi bekleniyor.

Starbucks Odyssey ile şirket, genç tüketicilerin ilgisi çekmeyi ve onları kahve kültürü hakkında bilgilendirmeyi de amaçlıyor.

Yeni platform kullanıcıların eşsiz ürünlere, sanatçı işbirliklerine, özel davetlere ve çeşitli etkinliklere kadar bir çok deneyim yaşamasına olanak tanıyacak.

Starbucks Odyssey ile kullanıcılar, Kosta Rika’da bulunan Starbucks Hacienda Asacia kahve çiftliğinde yapılacak bir tur kazanma şansını da elde edecek.

Blok Zinciri Polygon ve Starbucks İş Birliği

Yeni sadakat programı ve NFT platformu projesi Starbucks Odyssey için dünyaca ünlü kahve devi, pek çok marka tarafından tercih edilen blok zinciri şirketi Polygon ile anlaştı.

Polygon’un PoS (Proof of Stake – Hisse Kanıtı) ağının, Starbucks’ın blok zinciri tabanlı sadakat programını düşük ücretler ve yüksek işlem hızı ile güçlendirmesi hedefleniyor.

Starbucks’ ta sadakat, strateji ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ryan Butz, “Sürdürülebilirlik hedeflerimiz ile uyumlu bir teknoloji kullanarak Starbucks Odyssey’i hayata geçirmek en büyük önceliğimiz. Hangi blok zincirinin kullanılacağı konusunda çok kapsamlı bir yaklaşım izledik ve Polygon’un hızlı, düşük maliyetli ve karbon nötr ağının ilk dijital topluluğumuz için mükemmel olduğuna karar verdik.” dedi.

Native tokeni MATIC haziran ayından bu yana yüzde 123 artış gösteren Polygon, Aave, Uniswap V3 ve OpenSea gibi pek çok Web3 projesi ve DeFi protokolü için tercih edilen bir ağ olarak karşımıza çıkıyor. Polygon ile işbirliğine giden şirketler arasında Adobe, Stripe ve Dolce&Gabbana gibi büyük markalar yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.