Twitter hissedarlarının büyük çoğunluğu, Elon Musk’ın geri çekmek istediği 44 milyar dolarlık satın alma teklifinin kabul edilmesi yönünde oy kullandı.

Bloomberg’in haberine göre salı günü yapılan ön oylamada hissedarların çoğu, Musk’ın Twitter’ı satın almak için hisse başına 54.20 dolar ödeme teklifini kabul etti.

Twitter hisseleri an itibarıyla 41.74 dolardan işlem görüyor ve hisselerinin bugünkü piyasa değeri 32 milyar dolar civarında oturuyor.

Mahkemeye taşınan konuyla ilgili hissedarların Elon Musk’ın satın alma teklifi lehine oy kullanması, stratejik bir adım olduğu yönünde yorumlanıyor ve Ekim’de görülecek Elon Musk -Twitter davası için yeşil ışık anlamına geliyor.

Yatırım ve hukuk danışmanları, bu onay ile birlikte mahkeme tarihi yaklaştıkça taraflar arasında bir uzlaşmanın söz konusu olabileceğini belirtiyor.

Twitter’da 9.58 oranında hissesi bulunan Musk, Twitter’ı satın almak için 14 Nisan’da verdiği 44 milyar dolarlık teklifi, sosyal medya platformundaki ‘bot hesaplar’ sebebiyle geri çekmek istemişti.

Günlük aktif kullanıcıların yalnızca yüzde 5’inin ‘bot hesap’ olduğunu iddia eden Twitter, imzaladığı anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek Musk’ı dava etmişti.

Musk ise şirketin kendisini yanılttığı gerekçesiyle karşı dava açmıştı.

Elon Musk – Twitter Davası Ekim Ayında Görülecek ve 5 Gün Sürecek

Twitter, Ekim ayında görülecek davanın şirkete zararını en aza indirmek için hızlandırılmış dava başvurusunda bulundu ve talebi haklı bulan hakim, davayı 5 günle sınırladı.

Dava ile ilgili Delaware Adliye Mahkemesi’nden Kathaleen McCormick, “Dört haftalık gecikmenin bile Twitter’a daha fazla zarar verme riski taşıdığına inanıyorum.” dedi.

McCormick ayrıca, Musk’ın Twitter’a karşı açtığı davanın aynı anda görülmesine ve muhbir Peiter “Mudge” Zatko’nun iddialarını içerecek şekilde genişletilmesine karar verdi.

Eski Twitter Güvenlik Yöneticisi Tanık Olarak Dinlenecek

Twitter’ın eski siber güvenlik birimi yöneticisi olan Zatko, Elon Musk’ın hukuk ekibinin davadaki en önemli bir tanığı olarak görülüyor.

Peiter “Mudge” Zatko’nun ABD Senatosu Adalet Komitesindeki bir oturumda verdiği ifadenin Musk-Twitter davasında kullanılabileceği hakim tarafından onaylandı.

Zatko, şirkete herhangi bir zarar verme niyetinde olmadığını vurgulayarak, “Twitter’daki yöneticiler, şirket karını güvenliğin üstünde tutuyor.” dedi.

Twitter’ın güvenlik standartları anlamında 10 yıl geride olduğunu öne süren eski güvenlik yöneticisi, şirketin halkı yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Toplanan veriler ile ne yapabileceğini tam olarak kavrayamadığını söyleyen Zatko, Twitter bünyesinde Hindistan ve Çin’den en az 1 ajanın çalıştığını ve bu bilginin FBI tarafından şirketle paylaşıldığını da ifadesine ekledi.

Zatko, Twitter çalışanlarının Çin’den alınan paralardan rahatsızlık duyduğunu ancak şirketin ajanları işten çıkarmak için girişimde bulunmadığını dile getirdi.

Twitter yönetimi ise iddialara karşı Zatko’nun yalan beyanda bulunduğunu ve kendisinin şirketten kovulan bir çalışan olduğunu açıkladı.

Elon Musk’a 258 Milyar Dolarlık Dogecoin Davası

Elon Musk’ın gündemindeki tek problem Twitter davası değil. Ünlü milyarder aleyhinde haziran ayında, kripto para birimi Dogecoin’i desteklemek için bir “saadet zinciri” kurma iddiasıyla 258 milyar dolarlık tazminat davası açılmıştı.

Davacı Keith Johnson, Musk ve şirketini Dogecoin’i önce tanıtmak ve fiyatını yükseltmek sonra da fiyatın düşmesine izin vererek ‘haraç toplamakla’ itham etmiş ve tazminat talep etmişti.

Halk arasında saadet zinciri olarak bilinen piramit şeması, para ve mal ortaya koyarak sisteme dahil olan katılımcının başka katılımcılar bulması koşuluyla para kazanacağının vadedildiği bir dolandırıcılık yöntemi olarak biliniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.