Ethereum Merge güncellemesi 15 Eylül 2022 itibarıyla tamamlandı. Merge güncellemesinin ardından Ethereum işlemlerinin tamamı Hisse İspatı (Proof of Stake) ile gerçekleşmeye başladı. Ethereum Merge güncellemesi ardından Ethereum ve Ethereum tabanlı kripto para birimleri fiyatı düştü.

Ethereum Merge güncellemesi 15 Eylül 2022 Türkiye saati ile 9:44’te gerçekleşti. Ethereum sisteminde gerçekleşen bu güncellemenin ardından Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin Twitter hesabı üzerinden, ”Ve Bitti! Merge Güncellemesi Ethereum ekosistemi için önemli bir an. Merge sürecine destek olan herkes kendisiyle gurur duymalı” notunu paylaştı.

Ethereum Merge Sonrası Ethereum Fiyatı Geriledi

Ethereum Merge güncellemesinin ardından Ethereum ve Ethereum tabanlı kripto para birimlerinde düşüş gözlemlendi. Ethereum 1552 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Ethereum Classic ise 38 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ethereum Merge Güncellemesi Nedir?

Ethereum Merge Sonrası NFT Mint Ücretleri Rekor Kırdı

Ethereum Merge güncellemesinden 17 saniye sonra Hisse İspatı üzerinde NFT mint eden bir kullanıcı The Transition adlı NFT için 36.8 Ethereum işlem ücreti ödedi. Ethereum panda maskotu olan söz konusu NFT, OpenSea’de yer alan 100 NFT’den biri.

Mint edilen NFT’nin üzerinde işlemin gerçekleştiği sıradaki zorluk seviyesi ve zaman bilgisi de yer alıyor.

Ethereum Merge Güncellemesi Nedir?

Ethereum Merge 2020 yılından bu yana üzerinde çalışılan Ethereum ekosistemi yükseltmesi. Güncellemenin ikinci ve son etabı 15 Eylül 2022 tarihi itibarıyla tamamlandı. Merge güncellemesi ile beraber Ethereum ağında madencilik faaliyetleri ile yeni coin üretmek yerine Hisse İspatı sistemi olan Beacon Chain’e geçildi. Geçişle beraber Ethereum işlemleri onayında rekabetçi ortam sona erdi.

2020 yılında Beacon Chain’in ortaya çıkışı ile birlikte Ethereum Merge süreci başlamış ve Ethereum geliştiricileri süreci iki faza bölme kararı almıştı. İkinci ve son fazın tamamlanması için çok sayıda test süreci gerçekleştirildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.