Dünyanın en iyi NFT pazar yerleri arasındaki OpenSea, kullanıcıları için OpenRarity adında yeni bir nadirlik standardı duyurdu. OpenSea yeni nadirlik metodolojisi üzerine PROOF Collective, Icy Tools ve Curio Tools ile iş birliği yaptı.

NFT Pazar yeri OpenSea, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tamamen şeffaf, açık kaynaklı bir nadirlik sıralama algoritması oluşturmayı amaçlayan OpenRarity adlı bir nadirlik protokolü geliştirdiklerini duyurdu.

Koleksiyonlar ve NFT yaratıcıları, isteğe bağlı olduğu için OpenRarity’yi seçebilecek. Geliştiricilere OpenRarity’ye kaydolurken API’ye erişim verilecek ve bu da daha fazla kullanıcı tarafından verilere daha erişilebilir hale getirileceğini gösteriyor.

OpenSea’nin Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, nadirlik hesaplama seçeneklerini karşılaştırma süreçlerinden bazıları duyuruldu. Ekipler, OpenRarity için nihai metodolojiyi oluşturmak üzere topluluktan gelen geri bildirimleri kullandı.

NFT Sektöründe Daha Fazla Güven İhtiyacı

Yeni pazar yerlerinin ve NFT araçlarının patlamasıyla birlikte, platformlar arasında nadirlik sıralamalarında alıcılar ve satıcılar için yanıltıcı veya kafa karıştırıcı olabilecek birçok farklılığın olduğunu açıklayan OpenSea, “şeffaflık yoluyla sektörde daha fazla güven oluşturmaya yardımcı olmak için tüm platformlarda birleşik, şeffaf ve tutarlı bir nadirlik sıralaması seti sağlamanın” önemine vurgu yaptı.

Günümüzde nadirlik sıralamalarının kapalı kaynak kod kullanılarak üretildiğini ve sıralamaların yayıncılar (araçlar, pazar yerleri vb.) arasında farklılık gösterme eğiliminde olduğunu belirten OpenSea, tek bir doğruluk kaynağının olmadığının altını çizdi.

Düşük Bütçeli Projeler İçin Adil Oyun Alanı

Açıklamada ayrıca, “İçerik oluşturucular genellikle araç sağlayıcıları tarafından nadirlik sıralamaları için ücretlendiriliyor ve bu da düşük bütçeli projeler için adil bir oyun alanı sağlamıyor.” dendi.

Meta özelliklerin farklılığa katkıda bulunacağını belirten OpenSea, içerik oluşturucu tarafından belirlenen sıralamaları tamamen desteklediklerini ancak OpenRarity’nin şu anda yalnızca zincir üzerindeki meta verilerle belirlenen tamamen matematiksel ve nesnel nadirliği temsil etmeye odaklandığını kaydetti.

OpenRarity ilkelerinden de bahsedilen açıklamada şu maddelere yer verildi;

  • İçerik oluşturucular, tüketiciler ve geliştiriciler için anlaşılması kolay olmalı,
  • Nesnel olmalı ve matematiksel ilkelere dayanmalı (açık kaynaklı, incelenebilir),
  • Veri seti değiştikçe yeniden hesaplanması kolay olmalı (yeni mint’ler, meta veri yazım hataları, değiştirilebilir nitelikler),
  • Tüm yayıncılar arasında tutarlı nadirlik dereceleri sağlamalı.

OpenRarity Tam Olarak Nedir?

Basitçe açıklamak gerekirse OpenRarity, NFT’nin özelliklerinin her biri için puan topluyor. Özellikler ne kadar nadir olursa, puanlar da o kadar yüksek oluyor. Nadirlik hesaplamaları için doğrulanabilir, tutarlı ve matematiksel temelli bir yaklaşım sunacağı söylenen OpenRarity projesi önümüzdeki hafta NFT platformunda piyasaya sürülecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.