Güney Kore, Seongnam şehrini Metaverse’te yeniden inşa edeceğini duyurdu. Kullanıcılara NFT formunda vatandaşlıklar verecek olan sanal Seongnam şehrinin, 2023 yılının haziran ayında faaliyete geçeceği bildirildi.

Geleceğin sosyal medyası olarak tanımlanan ve sanal gerçekliğe dayanan Metaverse dünyası ülkelerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Popülerliğini yitirdiği söylenen değiştirilemeyen tokenler (NFT’ler) de tekrar harekete geçti ve kısa bir süre önce yaşanan düşüşün ardından ana akım benimsemeyi yeniden kazanmaya başladı. NFT’ler 2021 yılında, birçok dijital varlığın tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı boğa piyasasının ardından gündeme gelerek ön plana çıkmış ve çok konuşulmuştu.

NFT’ler Popülerliğini Yeniden Kazanmaya Başlıyor

Geçtiğimiz haziran ayından bu yana NFT piyasası, birçok NFT’nin taban fiyatlarının yüzde 60’ından fazlasını kaybetmesiyle kısa süreli bir erime yaşadı.

Ancak NFT piyasası ilginç bir şekilde son birkaç hafta içinde kurumlar, markalar ve hükümetler arasında yeniden benimsenmesiyle popülerliğini tekrar kazanmaya başlıyor.

Seongnam Vatandaşlık Vermek İçin NFT’leri Benimsiyor

Güney Kore’nin nüfusu en kalabalık 12. şehri olan Seongnam, NFT’leri benimsediğini duyuran en son şehir oldu. Seongnam, sakinlerine vatandaşlık hakları sağlamak için NFT’leri kullanmayı planlıyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, yaklaşık 1 milyonluk nüfusa sahip Seongnam şehir yönetimi önümüzdeki yılın ilk yarısının sonuna kadar özel bir Metaverse şehri kurmayı planlıyor. Kent sakinleri sanal belediye politikalarının durumunu kontrol etmek için blok zincir teknolojisinden yararlanabilecek.

Şehir yönetimi sanal şehri canlandırmak için değiştirilemez tokenler (NFT’ler) kullanarak sakinlerine vatandaşlık vermeyi planlıyor. Kent sakinleri bu NFT’ler sayesinde Metaverse’te daha fazla belediye bilgisine erişebilecek.

Haziran 2023’te Faaliyete Geçecek

Seongnam şehri, Metaverse şehrin her yaştan insana, özellikle de 1980’lerin başı ile 2000’lerin başı arasında doğan ve dijital medya ile büyüyen nesle hitap etmesini ümit ediyor. Seongnam’ın Metaverse’teki sanal operasyonlarına 2023 yılının mayıs veya haziran ayında başlamayı planladığının da altı çiziliyor.

NFT’ler Benimsenmeye Devam Ediyor

Konuya ilişki haberler, Japonya’nın NFT’leri benimsediğini duyurmasından birkaç gün sonra gelmeye başladı. Japon hükümeti, kendi bölgelerindeki halkın yaşamını kolaylaştırmaya yönelik girişimlerinden dolayı yedi belediye başkanını ödüllendirmek için NFT’leri kullandı.

Ayrıca, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi kısa bir süre önce sahtecilikle mücadele etmek için NFT’leri benimsediğini duyurdu. Avrupa Birliği, sahteciliği azaltmak amacıyla üretilen ürünleri izlemek ve doğrulamak için NFT’leri kullanacak.

Güney Kore’nin Başkenti Seul İlk Şehir Olarak Tarihe Geçmişti

Bunların yanı sıra, Seongnam, Metaverse şehri oluşturan Güney Kore şehri olmadı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Güney Kore’nin başkenti Seul, Metaverse dünyasına adım atacağını açıklayan ilk şehir olarak tarihe geçmişti.

Seul bir Metaverse kenti kurmuş ve sanal yerleşimin herkese açık olmayan test çalışmalarına başlamıştı.

Seul yerel yönetimi tarafından duyurulan plan çerçevesinde kentte yaşayanlar sanal gerçeklik gözlüğü takarak müze turlarından belediye yönetimi ile iletişime geçmeye kadar birçok şeyi gerçekleştirebileceğini aktarmıştı. Belediyenin 10 yıllık planlarında yer alan çalışmaya göre kentin küresel rekabet gücünün artırılmasının da hedeflendiğinin altı çizilmişti. Seul Belediyesi, kuracakları Metaverse platformunun 2022 yılının sonu itibarıyla faaliyete geçmesini hedeflediğini belirtirken, 2026 yılında platformun tam olarak etkin duruma geleceğini vurgulamıştı.

Seul ayrıca, kendi Metaverse şehrine dijital hizmetleri de entegre etmeyi planlıyordu. Bu dijital hizmetler arasında, canlı sohbet olarak hizmet veren bir sanal şikâyet merkezi de yer alıyordu. Test çalışmasına, başlangıçta Seul’un çevrim içi öğrenme platformundan 3 bin 200 katılımcı ve Seoul IT Tech Governance Group’dan uzmanların katılım sağlayacağı ifade edilmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.