En büyük Bitcoin kurumsal yatırımcıları arasında yer alan iş zekası şirketi MicroStrategy, 301 Bitcoin satın alarak Bitcoin rezervini 130 bine çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’e sunulan 20 Eylül tarihli 8-K formuna göre MicroStrategy, 6 milyon dolar karşılığında 301 adet Bitcoin satın alarak Bitcoin rezervini artırdı.

MicroStrategy Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, Bitcoin satın alma işleminin 2 Ağustos -19 Eylül tarihleri arasında yapıldığını gösteren SEC dosyalarını Twitter hesabından paylaştı.

Saylor, şirketin Bitcoin başına ortalama 19 bin 851 dolar ödeyerek 6 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını belirtti.

Eski CEO MicroStrategy’nin 19 Eylül itibarıyla 130 bin Bitcoin rezervi bulunduğunu ve Bitcoin başına ortalama 30 bin 639 dolar maliyetle bu rezerv için toplamda 3.98 milyar dolar ödendiğini de ekledi.

Michael Saylor ağustos ayında şirketteki CEO’luk görevinden istifa etmiş ve Bitcoin yatırımlarına odaklanmak amacıyla Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeni bir görev üstlenmişti.

MicroStrategy, En Büyük Bitcoin Rezervine Sahip Şirket Ünvanını Korudu

Son satın alım işlemi ile MicroStrategy, net Bitcoin varlığı değerini 2.5 milyar dolara ulaştırarak halka açık şirketler arasında açık ara farkla en fazla Bitcoin tutan şirket ünvanını korudu.

6 milyon dolarlık bu son yatırım, şirketin 29 Haziran’da 10 milyon dolar ödeyerek aldığı 480 Bitcoin’den sonraki ilk satın alımı oldu.

Bitcoin varlığı 130 bine çıkan küresel yatırım şirketinin Bitcoin yatırımları, bundan sonra da hız kaybedecek gibi görünmüyor.

9 Eylül’de yaptığı bir açıklamada MicroStrategy, A sınıfı adi hisse senedinde 500 milyon dolarlık satış yaparak Bitcoin alımı da dahil olmak üzere kurumsal amaçlar için fon sağlamayı planladığını söyledi.

Ağustos 2020’den beri portföyüne Bitcoin ekleyen MicroStrategy, sahip olduğu net Bitcoin varlığı değerinin 5 milyarın üzerine çıkmasına rağmen yatırım yapmaya devam etmiş ve o dönem CEO koltuğunda oturan Saylor, fiyatlar düşse dahi şirketin, Bitcoin varlığını satmayacağını belirtmişti.

Bitcoin fiyatının tepe yaptığı Kasım 2021’den beri yüzde 70’in üzerinde düşüş kaydedilmesiyle şirket, 1.5 milyar dolardan fazla zarar etmiş oldu.

Ancak Bitcoin varlığı değeri 2.5 milyar dolara gerilemiş olsa da MicroStrategy, kripto kışının yaşandığı bu dönemde gerçekleştirdiği dipten satın alımlarla krizi fırsata çevirmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Bitcoin Treasuries verilerine göre en büyük kurumsal Bitcoin sahibi olan MicroStrategy’yi 10 bin Bitcoin ile Elon Musk’ın şirketi Tesla izliyor.

Tesla, 2022 yılının ikinci çeyreğinde Bitcoin rezervinin yüzde 75’ini likidite sağlamak amacıyla satmıştı.

Michael Saylor’ın Başı Vergi Davası İle Dertte

Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor’ın başı yalnızca kripto kışı ile değil ABD yetkilileri ile de dertte. Eylül ayının başında Washington DC Başsavcısı Karl Racine, Michael Saylor’a dava açtığını açıklamıştı. Saylor, vergi ödememek için ikamet bilgisini yanlış beyan ederek dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.