Interpol (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı), algoritmik stablecoin Terra USD ve LUNA’nın çöküşünün ardından kripto dünyasında büyük bir enkaz bırakan Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon için kırmızı bülten yayımladı.

Güney Kore’nin Interpol’den aldığı rapora göre, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon, piyasadan 60 milyar dolarlık paranın silinmesine yönelik bağlantılı suçlar sebebiyle aranıyor.

‘Kırmızı Bülten’, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile eğer varsa fotoğraf ve parmak izlerini de içeren bir bülten olarak tanımlanıyor.

Interpol’ün çıkardığı kırmızı bülten, Do Kwon’u 195 ülkenin arananlar listesine yerleştirecek.

Kwon’un nerede olduğu net değil zira Singapurlu yetkililer geçen hafta Kwon’un artık ülkelerinde olmadığını ve Güney Koreli yetkililere mümkün olduğunca yardımcı olacaklarını belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta bir Güney Kore mahkemesinde Terraform Labs’ın çöküşünün ardından Kwon ve sorumlu tutulan diğer beş kişi için tutuklama emri çıkarılmıştı.

Eylül Ayı Başında Interpol’den Kırmızı Bülten Talep Edilmişti

Güney Koreli savcılar geçtiğimiz haftalarda Kwon’a yönelik soruşturmalarını iki katına çıkararak bu ayın başlarında girişimciyi hükümetle “iş birliği yapmamakla” ve Kwon’un aksini belirtmesinden bir gün sonra “açıkça kaçmakla” suçlamıştı. Yetkililer daha sonra küresel polis teşkilatı Interpol’den bu ayın başlarında Kwon için kırmızı bülten çıkarmasını talep etmişlerdi. Interpol bu talepten 1 hafta sonra Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon için kırmızı bülten yayımladı.

Do Kwon’un Çözüm Planları İşe Yaramadı

Terraform Labs’ın stablecoin’i UST ve kripto para birimi LUNA, geçtiğimiz mayıs ayında dramatik bir şekilde çöküş yaşamıştı. Do Kwon, UST ve Luna’nın çöküşünden bu yana Terra ekosisteminin native tokenini yeni bir versiyonuyla yeniden inşa etmek adına cesur bir plan öne sürmüştü. Kwon’un Terra blok zinciri ağını yeniden canlandırma planı, ağ sahipliğinin 1 milyar yeni coinin UST ve LUNA sahiplerine dağıtılmasıyla birlikte Terra blok zincirinin yeniden başlatılmasını içeriyordu. Ancak bu da pek işe yaramadı.

Öte yandan, LUNA tokeninin çöküşü, bir zamanlar yüksek profilli bir kripto hedge fonu olan Three Arrows Capital’in geçtiğimzi temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmasına katkıda bulunmuştu. Fonun çöküşü, başta muazzam miktarlarda kredi aldığı BlockFi olmak üzere birçok kripto kredi veren şirketin üzerinde önemli bir olumsuz etki yaratmıştı.

Tutuklama Emri Terra Luna’dan Çıkışı Tetikledi

Güney Kore bu ayın başlarında Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkarmış, bu da birçok yatırımcının yeniden canlanan Luna tokenindeki pozisyonlarını satmasına neden olmuştu. Kwon geçtiğimiz hafta Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, Kendimizi birden çok yargı alanında savunma sürecinin içindeyiz ve gelecek birkaç ay içinde gerçeğin ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.