Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı Interpol’ün hakkında kırmızı bülten çıkardığı Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yetkililerden ‘saklanmak için hiçbir çaba sarf etmediğini’ ileri sürdü.

Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon, Terraform Labs’ın stablecoin’i UST ve kripto para birimi LUNA’nın çökmesiyle başlayan ve piyasadan yaklaşık 60 milyar dolarlık paranın silinmesine yönelik bağlantılı suçlar sebebiyle aranıyor.

Terra LUNA Kurucusunun Sakinliği Dikkat Çekti

Do Kwon enteresan bir şekilde yetkililer tarafından arandığı için çok da stresli görünmüyor.

Terraform Labs’ın kurucusu Twitter’da ‘nerede ve nasıl olduğunu’ soran bir kullanıcıya “Odamda kod yazıyorum sen nasılsın” diye yanıt verdi. Güney Kore mahkemesi tarafından çıkarılan bir yakalama emrinin hemen ardından yakın zamanda Interpol’ün çıkardığı kırmızı bülten hakkındaki düşünceleri sorulduğunda, kurucu ortak yine durumunu hafife alan bir şekilde yanıt verdi.

Do Kwon, tweetine Interpol’ün internet sayfasına yönlendiren bir bağlantı ilave ederek “hiçbir şey bulamadığını” söyledi.

Bir kripto topluluk üyesi, “Kırmızı bültenlerin çoğunluğunun kamuya açıklanmadığını ve yalnızca kolluk kuvvetlerinin kullanımıyla sınırlı olduğunu” belirtti. Terra CEO’su da cevap olarak ‘bilgilerin maksimum bir şekilde kamuya açık hale getirildiğini’ bildirdi.

Do Kwon ayrıca şu anki konumu açıklamamış olsa da sözlerine, “saklanmak için hiç çaba sarf etmediğini” belirterek yürüyüşlere çıktığını ve alışveriş merkezlerine gittiğini ekledi.

“Topluluktan hiç kimsenin son birkaç haftadır bana rastlamamış olmasına imkân yok” diyen Do Kwon kendisini nerede ziyaret edilebileceği sorulduğunda, “Twitter çapında bir davet” yayınlamadığını söyleyerek özür diledi.

Do Kwon, şu sıralar Singapur’da olup olmadığını soran kullanıcılara da cevap vermedi.

Do Kwon ve Onunla Birlikte Beş Kişi Aranıyor

Israrlı bir şekilde sürekli olarak kaçmadığını ya da yetkililerden saklanmadığını iddia eden Terra kurucusu Do Kwon ve onunla birlikte hareket eden beş kişi, Güney Kore tarafından sermaye piyasası yasalarını ihlal etmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan aranıyor.

Yüz Binlerce Mağdur Var

Terra ekosisteminin stablecoini TerraUSD’nin (UST) 1 dolar sabitliğini yitirmesi ile başlayan süreç büyük bir kriz ortamına dönüşürken LUNA tokeninin çöküşü, arkasında yüz binlerce mağdur bırakmıştı. Tüm piyasayı etkileyen bu büyük krizle, bir zamanlar yüksek profilli olan birçok şirket de milyarlarca dolar kayıp yaşamıştı.

Güney Kore merkezli yatırım şirketi Hashed bu süreçte yaklaşık 3,5 milyar dolar zarara uğramış, kripto hedge fonu olan Three Arrows Capital’in geçtiğimzi temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmuştu.

Öte yandan Güney Kore bu ayın başlarında Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkarmış, bu da birçok yatırımcının yeniden canlanan Luna tokenindeki pozisyonlarını satmasına neden olmuştu.

Do Kwon, Interpol’ün çıkardığı kırmızı bültenle de 195 ülkenin arananlar listesine yerleşmiş oldu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.