Hacim bakımından dünyanın en büyük NFT pazar yeri olan OpenSea, Ethereum layer-2 (katman -2) ölçeklendirme çözümü Optimism ağı üzerine inşa edilen projeleri de içerecek şekilde hizmet sunumunu genişlettiğini duyurdu. OpenSea NFT pazar yeri artık toplam altı ağ için destek sağlıyor.

OpenSea, Optimism üzerinde kurulan dijital projeleri de kapsayacak şekilde hizmet genişlemesini yaptığı paylaşımla doğruladı. Bu iş birliği OpenSea’nın geçtiğimiz hafta bir başka Ethereum ölçekleyicisi olan Arbitrum’u desteklediğini duyurmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Böylece 5 farklı blok zinciri destekleyen OpenSea NFT pazar yeri desteklediği ağ sayısını altıya çıkarmış oldu.

OpenSea Optimism İçin Destek Ekliyor

Optimism ağı, şu an da OpenSea NFT pazarı tarafınca desteklenen Ethereum, Solana, Polygon, Klytan ve son olarak Ethereum layer-2 ölçeklendirme çözümü Arbitrum dahil olmak üzere mevcut beş blok zincirine katılıyor.

OpenSea, geçtiğimiz birkaç saat içinde pazar yerinde 100’den fazla Optimism – native koleksiyonunu listeledi. OpenSea ortaklığı duyururken ayrıca Apetimism, Bored Town, MotorHeadz ve OptiChads dahil olmak suretiyle Optimism destekli diğer popüler projeleri de bünyesine kattığına özellikle dikkat çekti. Duyuruya göre ismi geçen NFT koleksiyonları, layer-2 niteliğiyle listelenen ilk Optimism koleksiyonları oldu.

OpenSea Yükseliş Trendini Geri Kazanıyor

Yeni iş birliğinden önce, Optimism NFT işlem hacminin büyük çoğunluğu Optimism NFT pazar yeri Quix’te gerçekleşiyordu. . En popüler veri görüntüleme ve analiz platformlarından biri olan Dune Analytics’e göre, bu haftanın ilk günü Quix, Optimism ürünlerinden yaklaşık 26 bin dolarlık toplam satış hacmi kaydetti.

Quix’teki günlük işlem hacmi, aynı gün 9,9 milyon dolardan fazla işlem hacmi elde eden OpenSea NFT pazarına kıyasla sönük kalsa da yeni eklentinin OpenSea’deki satış hacmini artırabileceği söyleniyor.

Son zamanlarda en çok satan Optimism ürünlerine bakıldığında da Early Optimists, Apetimism, OptiChads, OptiPunks ve Optimism Quest’in dikkat çektiği görülüyor. Geçtiğimiz 24 saat içinde, Early Optimist bin 450 dolarlık bir alım satım hacmi kaydetti. Bu da projenin hayata geçiminden bugüne kadarki herhangi bir Optimism NFT projesinin toplam hacminin iki katından fazla, ortalama 700 bin dolardan fazla satış ürettiğini gösteriyor.

Öte yandan OpenSea de mayıs ayındaki genel kripto çöküşünden nasibini aldı. OpenSea’nin geçtiğimiz ay, Aralık 2021’de piyasanın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,8 milyar dolara nazaran yüzde 93 düşüşle 310 milyon dolarlık satış kaydettiğini de belirtmek gerekiyor.

OpenSea NFT pazarı tüm bunların ışığında, diğer endüstri standartlarıyla yaptığı son iş birliklerinin onu yeniden yukarı yönlü bir gidişata iteceğini umut ediyor.

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.