Ethereum katman-2 blok zinciri protokolü Optimism, kullanıcılarına bazı görevleri tamamladıkça NFT kazanma şansı elde edebilecekleri Optimism Quests isimli Öğren-Kazan (L2E) programını tanıttı.

Kullanıcı gelir modelini kullanarak daha sürdürülebilir bir ekosistem finansman modelini test eden Optimism, 20 Eylül’de hayata geçirdiği Optimism Quests ile ölçeklendirme çözümlerini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Optimism Quests programında kullanıcılara, Layer 2 ölçekleme çözümüne yüklenen uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları ve ilgili görevleri tamamlamaları karşılığında NFT kazanma imkanı sunuluyor.

Ekosistemi keşfetmenin eğlenceli, bilgilendirici ve tatmin edici bir yolu olarak tanımlanan Optimism Quests’in 1. Sezonu için şirket, sorunsuz bir Öğren-Kazan deneyimi sağlamak amacıyla Solana ve BNB de dahil olmak üzere pek çok önde gelen isimle çalışan Web3 kimlik bilgisi veri ağı Galxe ile işbirliği yaptı.

Program kapsamında kullanıcılar, çeşitli uygulamalar hakkında bilgileri okuyarak önlerine çıkan soruları yanıtlayıp zincir üzerindeki görevleri tamamlamaları halinde görevi tamamladıklarını gösteren bir hatıra NFT’si kazanabilecek.

Geliştiriciler Optimism Quests’in, uygulamayı indirmeden sistemin nasıl çalıştığını merak edenler gibi yeni bir kullanıcı kitlesini platforma çekebileceğini ve bu sayede Optimism’in erişilebilirliğini artıracağını düşünüyor.

Optimism Quests ile NFT Kazanmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Başlangıç olarak 18 uygulamanın yer aldığı Optimism Quests ile NFT kazanmak için kullanıcıların üç basit adımı takip etmesi gerekiyor.

  1. Adım – Öğren: Kullanıcıların ilk adımda Optimism Quest Hub sayfasındaki soruları okuması ve yanıtlaması bekleniyor.
  2. Adım – Görevleri Tamamla: İkinci adımda kullanıcıların belirtilen görevleri mobil veya masaüstü uygulaması üzerinden tamamlaması gerekiyor.
  3. Adım – NFT Kazan: Görevleri tamamladıktan sonra kullanıcılar, ilgili Galxe kampanyası için kimlik bilgilerini güncelleyip kazandıkları NFT’leri mint edebiliyor.

Program, kullanıcıların karşısına yeşil ve mavi renkli olmak üzere iki adet yeterlilik bilgisi içeren kart çıkarıyor.

Yeşil kart kullanıcının ilişkili cüzdan adresini kullanarak görevi tamamladığını gösteriyor. Bu aşamada NFT’sini alamayan kullanıcıların Galxe Discord destek hattından yardım istemesi gerekiyor. Kullanıcının karşısına çıkan kart mavi renkte ise bu, ilgili görevlerin tamamlanmadığını gösteriyor.

Bazı görevlerde proje çalışanlarının görevleri tamamlayan cüzdanların listesini manuel olarak güncellemesi gerektiğinden NFT mint etme işleminin zaman alabileceği de belirtiliyor. Kullanıcıların bir haftadan uzun bir süre beklemesi durumunda yardım almak için destek ekibiyle görüşmesi gerektiği ifade ediliyor.

Optimism Quests Kullanıcıların ‘Öğrenme’ Talebine Yanıt Olarak Geliştirildi

Kullanıcılar ile yapılan görüşmeler sonrasında topluluğun Optimism’i daha fazla keşfetmesinin önündeki en büyük engellerden birinin, çeşitli uygulamaların kullanımını anlamada yaşanan güçlük olduğu ortaya çıkarıldı. Optimism topluluğunun yeni uygulamalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediği keşfedildi.

Optimism Quests’in, Optimism ekosistemindeki en popüler uygulamaları tanıtarak bu sorunu çözmek amacıyla geliştirildiği belirtildi. Optimism Quests programı ile hem kullanıcıların öğrenme talebi karşılanmış oluyor hem de NFT kazanma şansı sunularak topluluk öğrenmeye teşvik ediliyor.

Optimism Quests’in ilk sezonunda en sevilen NFT ve DeFi protokollerinden bazıları da dahil olmak üzere 18 uygulamaya yer verildi. Optimism ekibi, uygulama sayısını kademeli olarak genişletmeyi hedefliyor ve erişilebilirliği artırmak için uygulamaların kullanımını basitleştirmek için çalışıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.