Terraform Labs, algoritmik stablecoin terraUSD (UST) ve Terra’nın native tokeni Luna’nın çöküşünün ardından tutuklama emri çıkaran Güney Koreli savcıları yetkilerini aşmakla suçladı.

Wall Street Journal, Terraform Labs’ın Luna’nın yasal olarak bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmadığı ve bu nedenle Güney Kore’nin sermaye piyasalarına ilişkin yasasının uygulanmayacağı görüşünü savunduğunu yazdı.

‘Do Kwon’un Fiziksel Güvenliğinden Endişe Ediyoruz’

Terraform Labs sözcüsü Wall Street Journal’a verdiği demeçte, “Güney Koreli finans yetkililerinin son zamanlardaki yorum değişikliklerine rağmen, sektörün çoğunluğuyla birlikte Luna Classic’in bir menkul kıymet olmadığına inanıyoruz” diyerek kripto para birimini canlandırma çabalarına atıfta bulundu.

Terra kurucusu ve CEO’su Do Kwon’un nerede olduğu halen belirsizliğini sürdürüyor. Terraform Labs şirketi, fiziksel güvenlik risklerini gerekçe göstererek Do Kwon’un yerini açıklamayacağını belirtti, ancak Kwon, Interpol tarafından küresel yetkililere gönderilen kırmızı bültenden sonra bile saklanmak için çaba sarf etmediğini söylüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

‘Luna Davası Son Derece Politize Oldu’

Terra blok zinciri protokolünün geliştirilmesini denetleyen şirket, ünlü finans haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, “Bu davanın son derece siyasallaştığına ve Güney Koreli savcıların eylemlerinin adaletsizlik ve Güney Kore yasalarınca güvence altına alınan temel hakları korumada başarısızlık gösterdiğine inanıyoruz” dedi.

Terraform Labs’ın bu argümanı, kripto para birimlerinin ve bunları üreten, ihraç eden şirketlerin belirsiz düzenleyici statüsünden kaynaklanıyor.

Şu anda ülkedeki sermaye piyasası ve elektronik menkul kıymet sistemleri, blok zinciri aracılığıyla ihraç edilen standartlaştırılmamış menkul kıymetler hakkında yasal bir tanım içermiyor.

Öte yandan Güney Kore, mali düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ile 2022 sonuna kadar güvenlik tokenleri (security token) için kılavuzlar hazırlayarak bu alanı düzenlemek adına harekete geçmeyi düşünüyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında sızdırılan bir hükümet raporuna, Güney Kore 2024 yılına kadar bir kripto çerçevesi sunmayı planlıyor.

Do Kwon Israrla Saklanmadığını Söylüyor

Güney Kore’deki bir mahkemenin, mayıs ayında algoritmik stablecoin UST’nin ve native token Luna’nın çöküşünün ardından, bu ayın başlarında Terraform Labs Do Kwon ve iki meslektaşı için tutuklama emri çıkardığı bildirilmişti. Çokça duyurulan çöküşün ardından Terra dolar sabitliğini kaybetmiş ve Luna’nın değeri düşerek piyasayı yaklaşık 60 milyar dolara yakın bir kayba sürüklemişti.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, Interpol’ün tutuklanması için kırmızı bülten çıkardığı haberlerinin ardından kısa süre önce Twitter’da “saklanmak için hiçbir çaba sarf etmediğini” söyledi. Açıklamalarında sakinliği dikkat çeken Do Kwon ‘nerede ve nasıl olduğunu’ soran bir kullanıcıya ‘odasında kod yazdığını’ söyledi.

Bu arada Reuters’in 17 Eylül’de bildirdiği habere göre, Singapur polisi Kwon’un kendi yetki alanında olmadığını belirtmişti.

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.