Kripto para piyasasında son günlerde Ripple’da yaşanan yükseliş hareketleri XRP Neden Yükseldi? sorusunu da beraberinde getirdi.

Dolar endeksindeki gerilemeyle Eurusd paritesi 0.98 seviyesinde işlem görürken, Altın 1.660 dolardan 1.680 direncini test beklentisindedir. Asya piyasaları kapanışa doğru ekside ve ABD vadeliler hafif negatif açılış gerçekleşti, kripto varlıklar sınırlı geri çekilmelerle tutunma çabasında, Brent-WTI ise sıkışık seyretmektedir. Bugün pozisyonlar için vade sonu olduğunu tekrar hatırlatalım.

Ekonomik Veriler Beklenti Önceki

10:55 EUR Almanya İşsizlik Oranı (Eyl) 29K 28K

10:55 EUR TÜFE-CPI (Yıllık) 9,7% 9,1%

15:30 ABD Çekirdek PCE Index 0,5% 0,1%

17:00 ABD Michigan Tüketici Hissiyatı (Eyl) 59,5% 59,5%

Kripto Para Haberleri

Swift, geleneksel finans sektörünün blockchain ağı üzerinden işlem yapmalarını sağlayacak proje için Chainlink ile ortaklık kurdu.

USDC ihraççısı Circle, 2023 sonuna kadar stablecoin için çoklu zincir desteğini devreye alarak kurumsal ve bireysel kullanıcılara, güvenli ve kolay erişilebilir olmasını sağlayacak.

BitMEX CEO’su Tokyo 2049 konferansında, kripto varlıklar ve Ethereum’a ilgili kurumsal yatırımcılar olduğunu söyleyerek, ayı piyasasında ETH tutmanın kârlı ve verimli olduğunu savundu.

WSJ haberine göre Terraform Labs sözcüsü; Güney Kore’nin Do Kwon hakkında başlattığı işlemleri, adaletsiz ve yasalarca kişilere tanınan haklarını korumada başarısızlık örneği oluşturduğuna inandıklarını söyledi.

BAE Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Metaverse’de küresel olarak ziyarete açık olan üçüncü merkezi açtıklarını duyurdu.

Kazakistan hükümeti, talebe göre kripto varlıkları nakde dönüştürmek için gerekli olan mekanizmayı yasallaştırmaya hazır olduklarını vurguladı.

SEC, Hydro tokenindeki olağandışı fiyat ve işlem hareketlerine dair manipülasyon yaptıkları iddiasıyla Hydrogen Teknoloji ve Moonwalkers Trading hakkında suçlamalarda bulundu.

ECB, dijital Euro projesinde 2 yıllık araştırma aşamasında yarıya geldiklerini belirtti. Banka prototip uygulama için Amazon dahil dört şirketin yer aldığını açıkladı.

Meta, dijital sanat alanındaki gelişmeyle Facebook ve Instagram kullanıcılarının 100 ülkede cüzdanlarını kullanabileceğini ve NFT paylaşımı yapabileceklerini duyurdu.

ABD’li milletvekili Cumhuriyetçi oy talebinde bulunarak 2022 ara seçimlerinden sonra başkanın dijital varlıklara ilişkin düzenlemenin öncelikli olacağını vurguladı.

ABD Yargıcı; SEC’in saklanmasını istediği, Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını ifade eden Bölüm Direktörünün açıkladığı belgelerin Ripple Labs’a verilmesini istedi.

Warner Müzik, sanatçılara daha fazla Web3 fırsatı yaratabilmek için OpenSea ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Kripto girişimcisi Caiz Development, Euro heykelini koruma adına, önümüzdeki beş yılda 1 milyon Euro fon sağlayacak.

EAK Digital CEO’su Kasım’da gerçekleşecek olan İstanbul Blockchain haftasında, NFT koleksiyonlarının kullanıcıların ziyaretine açılacağını belirtti.

Bitget, Ekim ayında 130’dan fazla Web3 projesine erişimi platformunda sağlayacak.

ABD’de Cumhuriyetçi 3 üye, Bitcoin ve dijital varlıkları da içeren Emeklilik Tasarruf Planları için yasa tasarısı sundular.

XRP Neden Yükseldi?

Tüm bu gelişmeler ışığında XRP neden yükseldi? sorusunun yanıtı ve XRP (Ripple) Analizi şu şekilde görünüyor:

XRP (Ripple) Neden Yükseldi? – XRP/USD

XRP neden yükseldi? SEC haber sonrası primlenen Ripple sağlıklı bir düzeltme yaparak günlük grafikte BBand orta seviyesine kadar geri çekildi. Üç gündür artan hacim ve artan oranda para girişi gerçekleşen XRP/USD çiftinde hedeflere yönelik potansiyel yükseliş gerçekleşmedi. Günlük bazda 0.4650 dolar üzerinde kalması haftalık hedef olan 0.5310 doları gündeme getirecektir. Kalıcı yükselişlerin bu fiyat üzerinde gerçekleşeceğini belirtelim. Haftalık grafikte BBand daralması olumlu ve 0.5300 dolar daha önce kırılmaya tekabül eden seviyedir.

XRP (Ripple) Neden Yükseldi?

Destek Seviyeleri 0.4640 – 0.4170 – 0.3960

Direnç Seviyeleri 0.5350 – 0.5990 – 0.6480

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Bitcoin Yorum ve Teknik Analizi – BTC/USD

Volatilitenin yüksek olduğu bir haftayı geride bırakırken son işlem gününde teknik göstergeler pozitif eğimli görünüme büründü. MACD’nin pozitif bölgeye geçişiyle orta vade Stochastic göstergesinin de alım sinyali verdiği Bitcoin bugün 19.700 dolar sınırını zorlayacaktır. Yatay seyirdeki Saatlik grafikler momentumu işaret ediyor. 20.700 dolar BT/USD çifti için önemli direnç bölgesi olarak yerini korurken direnen bir piyasa gözlemliyoruz. Bu durum piyasanın negatif gerçekliği kanıksadığını gösteriyor.

Bitcoin Fiyat Yorum

Destek Seviyeleri 19.090 – 18.690 – 17.900

Direnç Seviyeleri 19.700 – 20.400 – 21.350

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Ethereum Yorum ve Teknik Analizi – ETH/USD

Ethereum’un birleşme sonrasındaki geri çekilme bazı çevrelerde olumsuz karşılansa da beklenti gerçekleşmesi ve küresel olumsuzluklar baz alınınca gayet iyi bir duruş sergiliyor. Aşırı satışlara maruz kalmadan önemli desteklerde kontrollü geri çekilme Ethereum için gelecekte pozitif yansımaları getirecektir. 1.280 dolar desteğini güçlendiren ve 1.350 dolar üzeri atakları zayıf kalmasına rağmen ETH/USD çiftinde risk iştahının varlığından söz ettiriyor. Günlük bazda yavaşça toparlanan Bollinger Band ve temkinli ilerleyen Stochastic göstergeler kripto varlıktaki ilginin göstergesi.

Ethereum Fiyat Yorum

Destek Seviyeleri 1.290 – 1.220 – 1.140

Direnç Seviyeleri 1.405 1.498 1.520

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Beta Finance Yorum ve Teknik Analizi – BETA/USD

Primlenen BETA/USD kâr satışlarıyla geri çekiliyor. Henüz yükseliş hareketinin son bulmadığı ve 0.1789 direncinden sonra yeni bir yükseliş denemesi olasılık dahlindedir. Düzeltme fiyatıolarak 0.1111 doları görebilir. Bu seviyelerden long pozisyonu açılabilir. HAftalık grafikte çok aşırı daralma reaksiyonunun devamını ve

0.Haftalık grafikte daralan formasyonlar yükselişi destekleyerek 2.75 dolardan sonra 4.20 dolardaki 2.direncine ulaştı. Şimdilik 4.20 dolar direncini kıramadı. Bir sonraki hedef olan 5.35 dolar öncesi kısa süreli kâr satışlarıyla 2.70-2.30 aralığına kadar geri çekilme yaşanabilir. 4.20 dolar üzerinde long pozisyonlar için boğa dönüşü keskinleşir.

Beta Finance Fiyat Yorum

Destek Seviyeleri 0.11110 – 0.10080 – 0.09170

Direnç Seviyeleri 0.17800 – 0.23750 – 0.27030

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Binance Coin ve Teknik Analizi – BNB/USD

Son incelememizden bu yana bıraktığımız yerde kalan BNB/USD çifti 279 dolar üzerinde pozitif desteğimizi alıyor. Ancak 279-285 sıkışmasının bir şekilde kırılması ve bu seyrini sonlandırması gerektiğine inanıyoruz. Olası kırılma aşağıda 215 doları, yukarıda ise 315 doları hedefleyebilir. işlem hacmi stabil konumdadır. Günlük ve haftalık teknik görünüm pozitif yönde bir atılım olabileceğini gösteriyor. 285 dolar üzerinde hız kazanabilir. Teknik görünüm ılımlı pozitif.

Binance Coin Fiyat Yorum

Destek Seviyeleri 279 – 263 – 257

Direnç Seviyeleri 285 – 296 – 315

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Unilend Yorum ve Teknik Analizi – UFT/BUSD

Günlük analiz verilerine göre 0.2600 dolar üzerinde yükseliş trendi başlayan Unilend, seri ve geniş marja sahip fiyatlara ulaşması sebebiyle sık sık düzeltme yaparak sağlıklı bir şekilde ilerliyor. İşlem hacmi Eylül ayı başında artan oranda destekleyici görünümdedir. Stochastic göstergeleri aşırı satış bölgesinden hareket halinde ve potansiyelini artırabileceğini teyit etmektedir. Haftalık grafikte ise MACD tüm varlığıyla pozitif bölgeye geçiş yaparak olumlu ilerleyen diğer göstergeleri destekliyor. UFT/BUSD 0.4335 dolar üzerinde daha güçlü bir duruş sergileyeceğini netleştirmiştir. Dolayısıyla bu seviye üzerinde para girişi de artacaktır. Long pozisyonların ağırlık kazanabileceği Unilend için orta vadeli teknik görünüm pozitiftir.

Unilend Fiyat Yorum

Destek Seviyeleri 0.3390 – 0.31750.2610

Direnç Seviyeleri 0.43350.5180 – 0.6110

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.