Kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto düzenlemelerinin kripto para birimlerinin yaygın kullanımını hızlandırmaya yardımcı olacağını dile getirerek düzenlemelere destek verirken menkul kıymet yaklaşımı eleştirdi.

Dünya hükümetleri gittikçe artan kullanımına rağmen kripto para birimleri düzenlemeleri konusunda hala ortak bir kanıya varabilmiş değil. Aynı fikir ayrılıkları, kripto yatırımcılar arasında da karşımıza çıkıyor. Bir grup yatırımcı düzenlemeler tarafında duruş sergilerken bazı isimler, hükümetlerin hazırladığı mevzuatların kriptonun doğasına aykırı olduğunu savunuyor.

Düzenlemelerle ilgili son konuşanlardan biri dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao oldu.

27 Eylül tarihinde Yahoo Finance için kaleme aldığı bir makalede Zhao, kripto düzenlemelerinin kripto para birimi ve blok zinciri değerlerine aykırı olduğunu savunanlara katılmadığını dile getirdi.

Ünlü CEO, “İstikrarlı bir düzenleyici ortamın yalnızca yeniliği destekleyeceğini ve bunun da sektörde güven inşa etmeyi gerektirdiğini düşünüyorum.” dedi. Zhao, kripto düzenlemelerin uzun vadeli büyümeye yol açacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Uzun zamandır sektörün beklediği düzenlemelerin hayata geçirilmesinin, kriptonun benimsenmesini destekleyeceğini ifade eden CZ, henüz kripto dünyasına adım atmamış olan kullanıcıların yüzde 95’inin bu düzenlemeler sayesinde kripto ekosistemine dahil olmasının kolaylaşacağını savundu.

Binance CEO’su: Tüm Düzenleyicilerle Görüşüyoruz

28 Eylül’de yayınlanan özel bir röportajda ise Zhao, Binance’in kayıt olmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC ie görüşüp görüşmediği sorusuna olumlu yanıt verdi.

Zhao, “Binance, tüm düzenleyicilerle aynı anda iletişim kuruyor. Bu konuşmaların ayrıntılarıyla ilgili bilgi sahibi değilim.” ifadelerini kullandı.

Kripto para birimlerinin bazı hükümet yetkilileri tarafından menkul kıymet olarak kabul edilmesini de değerlendiren Zhao, bu tanımın “basit bir yaklaşım” olduğunu belirtti.

Zhao, kriptoya yaklaşımı internetin dünyamıza girdiği ilk zamanlardaki ‘basit bakış açısına’ benzeterek, “İnsanlar, internetin radyo mu, dergi mi yoksa başka bir şey mi olduğunu soruyordu. Aslında hem bir dergi hem radyo hem de daha pek çok şeydi. Buna tek bir varlık sınıfı olarak bakabileceğimizi sanmıyorum.” dedi.

Kripto para birimlerinin bazılarının itibari para birimlerine bazılarının ise diğer varlıklara benzediğini belirten Binance CEO’su son olarak, menkul kıymet olarak değerlendirilemeyecek çok sayıda token olduğuna da dikkat çekti.

Dünyada Kripto Para Düzenlemelerinde Ne Durumda?

Kripto para birimi ile ilgili düzenlemeler üzerine yapılan tartışmalar ve çalışmalar özellikle ABD gündeminde geniş yer kaplıyor. Çok sayıda kripto ve blok zinciri kullanıcısı bulunmasına rağmen ülkede halen kapsamlı bir yasal çerçeve bulunmuyor ve her hükümet birimi kripto para birimlerinifarklı başlıklar altında değerlendiriyor.

Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları Regülasyonu MiCA’nın yeni taslağı ise 20 Eylül tarihinde ortaya çıktı. ‘Biçimden ziyade madde’ yaklaşımı çağrısı yapan mevzuat stablecoinler ve dijital varlıkların ticaretine odaklanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı’ndan gelen “kriptoların kullanım olanakları üzerinde çalışılması önemli husustur” açıklaması, daha önce kripto para ödemelerini yasaklayan TCMB yönetmeliğinde daha ılımlı bir yaklaşımın benimsendiğini gösteriyor. 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında kripto paralarla ilgili düzenlemeleri içermesi beklenen yasa teklifi, en çok merak edilen gündem maddelerinden biri olarak görülüyor.

Kripto para birimlerine bakış açısı en sert ülkelerden olan Çin’de ise kripto para birimleri ve madencilik faaliyetleri yasağı uygulanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.