‘Dünyanın en değerli markası’ unvanını elinde tutan Apple’ın CEO’su Tim Cook, birçok teknoloji şirketi CEO’sunun Metaverse’e yatırım yapmak için acele ettiği bir ortamda, bu pazardan pek emin görünmüyor.

Geçtiğimiz hafta Hollandalı medya kuruluşu Bright’a açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Tim Cook, öncelikle Metaverse konusuna değindi. Apple CEO’su verdiği röportajda, “İnsanların bir şeyin tam olarak ne olduğunu anlamasının her zaman çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dahası, ortalama bir bireyin size Metaverse‘in ne olduğunu açıklayabileceğinden gerçekten emin değilim.” diye konuştu.

Bu, Tim Cook’un bu yılın başlarındaki şirketinin ilk çeyrek kazanç toplantısı sırasında Metaverse ile ilgili sorulara verdiği cevaba biraz ters bir durum olarak görülüyor. Çünkü Apple CEO’su o dönem, “Biz inovasyon işinde olan bir şirketiz, bu nedenle her zaman yeni ve gelişmekte olan teknolojileri araştırıyoruz. Ayrıca bu alanın bizim için ne kadar ilgi çekici olduğu hakkında uzun uzun açıklamalar yaptım.” şeklinde konuşmuştu.

Tim Cook’un Açıklamaları Mark Zuckerberg’in Tersi Yönünde

Cook’un Metaverse konusundaki belirgin görüşleri, bu alanda büyük yatırımlar yapan Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg’inkilerden çok farklı görünüyor.

Metaverse ve sanal gerçeklik konusunda nispeten daha karamsar olan dev şirketin CEO’sunun söz konusu artırılmış gerçeklik (AR) olduğunda çok daha iyimser olduğu görüldü.

Tim Cook, bugün cep telefonlarının olmadığı bir dünyaya baktığımız gibi AR’nin olmadığı bir dünyaya bakmamızın da ‘fazla uzun sürmeyeceğini’ ifade ediyor.

“Artırılmış Gerçeklik Olmadan Nasıl Yaşadığımızı Düşüneceğiz”

Artırılmış gerçekliğin her şeyi etkileyecek derin bir teknoloji olduğunu düşünen Cook, “Birdenbire AR ile bazı şeyleri öğretebildiğinizi ve bir şeyleri bu şekilde gösterebildiğinizi hayal edin. Ya da tıbbi olarak vb. şekilde düşünün. Dediğim gibi, cidden geriye dönüp bakacağız ve bir zamanlar AR olmadan nasıl yaşadığımızı düşüneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Marka Tescil Başvuruları Ele Verdi

Apple, söylentileri açıkça doğrulamamış olsa da şirketin büyük ölçüde bir AR/VR başlığı üzerinde çalışmalar yaptığı düşünülüyor. Ancak marka tescil başvuruları, şirketin ABD ve AB dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde “Reality One”, “Reality Pro” ve “Reality Processor” adları üzerinde hak iddia ettiğini gösteriyor.

Daha önceki açıklamalara göre, iPhone telefonlarının üreticisi olan Apple’ın, AR teknolojisi kapsamında birçok gözlük ve kulaklık üretimine de geçeceği biliniyordu.

Öte yandan Meta da son dönemde yine VR yani sanal gerçeklik konusunda gözlük ve kulaklık üretimleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Apple’ın sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisini bir araya getirmesiyle, şirketi VR ekipmanlarının önde gelen tedarikçisi olan Meta Platformu ile daha yakın bir rekabete girmesi bekleniyor. Şirketin, en son Apple Watch ile yeni bir donanım kategorisine girmesinden bu yana tam yedi yıl geçti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.