Tesla ve Space X’in kurucusu Elon Musk’ın davalı olduğu sosyal medya devi Twitter’a bir mektup gönderdiği ve nisan ayında verdiği hisse başına 54,2 dolarlık fiyat teklifiyle yeniden Twitter’a talip olduğu bildirildi. Twitter hisseleri ve Dogecoin fiyatında artış yaşandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dün yapılan bildirime göre, Elon Musk Twitter’ı satın alma işlemine devam etmek istiyor.

Ancak Musk’ın avukatlarından gelen bir mektuba göre, bu sadece Delaware Chancery Mahkemesi’nin Twitter ve Musk davasını durdurması halinde geçerli olacak.

Mektupta, “Musk’ın tarafları, davanın durdurulmaması, Twitter’ın 25 Nisan 2022 Birleşme Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal etmesi veya yerine getirmeyi reddetmesi ya da belirtilen işlemin başka bir şekilde başarısız olması halinde dahi kusur kabul etmeksizin, davada halen devam etmekte olan savunma ve karşı iddiaları ileri sürme hakkı da dahil olmak üzere herhangi bir hakkından feragat etmeksizin bu bildirimi yapmaktadır.” dendi.

Twitter Hisseleri ve Dogecoin Yükseldi

İlk olarak Bloomberg’ün Musk’ın sosyal medya platformunu hisse başına 54,2 dolar fiyatla yeniden almayı planladığını bildirmesinin ardından Twitter hisseleri işleme durdurulmuştu. Şirketin hisseleri yeniden işleme açıldıktan sonra yüzde 22’ye yakın değer kaydetti.

Kendini ‘Doge babası’ olarak tanımlayan Elon Musk’ın bu haberinden sonra Dogecoin fiyatında da artış yaşandı. 24 saat içinde yüzde 7,40 oranında yükseliş kaydeden Dogecoin şu sıralar 0,064 dolardan işlem görüyor. Önceki güne göre yüzde 424 artış kaydeden dijital varlığın işlem hacmi 1 milyar dolara dayandı.

Tweet Başına 0.1 DOGE Ödeme Alma Fikri

Fakat Dogecoin’in bu yükselişi sadece Elon Musk’ın onu benimsemesi değil. Geçtiğimiz günlerde devam eden dava kapsamında Elon Musk’ın mesajları halka açıldı. Mahkeme dosyasında ortaya çıkarılan mesajlarda, Musk’ın eski Twitter CEO’su Jack Dorsey ve FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın danışmanı Will MacAskill ile yaptığı konuşmalar dikkat çekiciydi.

Mesajlaşmalarda, eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’in 44 milyar dolarlık anlaşmadan bir yıl önce Elon Musk’ı Twitter’a dahil etmeye çalıştığı görüldü.

Öte yandan Sam Bankman Fried’in üst düzey danışmanı Will MacAskill’in Elon Musk’a, kripto milyarderinin Twitter’ı satın almakla “potansiyel olarak ilgilendiğini” yazdığı ve ikili arasında görüşme ayarlamaya çalıştığı mesajlar da kamuoyuna açılmıştı.

Paylaşılan mesajlaşmalara göre, Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’da en sevdiği kripto para birimi olan Dogecoin’i kullanmak gibi çılgınca bir fikri de vardı. Musk yazışmalarında kullanıcılardan tweet veya retweet başına 0.1 DOGE alınabileceğini söyledi. Musk bu fikrini, “kullanıcıların zincir üstü bir mesaj kaydetmek için küçük bir miktar ödemesini sağlamak ve böylelikle spam ve botların çoğunu azaltmak” gibi bir nedenle destekliyordu.

Elon Musk ve Twitter Arasında Neler Olmuştu?

Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamen satın almak için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter, bu tekliften 11 gün sonra 25 Nisan’da yaptığı açıklamada şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirmişti

Tesla CEO’su daha sonra 13 Mayıs’ta sosyal medya devi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Tesla’nın CEO’su, Twitter’daki hesapların yaklaşık yüzde 20’sinin hatta daha fazlasının spam hesabı olduğundan endişeleniyordu.

Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunmuştu. Musk paylaştığı mesajda, spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamalara dair beklenen detaylar sebebiyle Twitter anlaşmasının askıya alındığını duyurmuştu. Dünyanın en zengin insanı unvanlı Musk, Twitter’ı, şirket gerçek oranı veya sayıyı açıklamazsa satın almaktan vazgeçmekle tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Twitter da temmuz ayının ortalarında Elon Musk’ı, daha önce söz verdiği satın alma anlaşmasına uyması için mahkemeye verdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.