Hacim bakımından dünyanın en büyük NFT pazar yeri konumundaki OpenSea, kullanıcıların platform üzerinden tek seferde toplu olarak NFT listeleme ve satın alımlarına izin veren yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu.

5 Ekim tarihli duyuruda aynı blok zinciri üzerindeki dijital varlıklarla ilgili tek seferde işlem yapılabileceğini açıklayan OpenSea, kullanıcıların sepetlerine 30 adede kadar ürün eklemesine izin vereceğini belirtti.

Resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımda yeni özelliğin ne tür bir deneyim sunacağı bilgisine yer verilirken,“Toplanan öğeler sekmesinde ‘+’ sembolüne tıklayarak veya ‘Diğer Seçenekler’ menüsünden ‘satış listesi’ butonuna basarak toplu listelere erişebilirsiniz. Bu sayede tek seferde listelemek üzere 30 adede kadar öğe seçebilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

OpenSea tarafından kullanıma sunulan yeni işlevin, gaz ücretleriyle ilişkili maliyetleri azaltması ve platform üzerindeki işlem sürecini daha rahat ve akıcı hale getirmesi hedefleniyor.

NFT Pazar Yeri OpenSea’den Toparlanma Hamleleri

Kripto kışından nasibini alan OpenSea, son zamanlarda kaydedilen işlem hacmi düşüşleriyle gündeme gelmişti. Platformun günlük ve aylık işlemlerinde art arda beş ay boyunca yaşanan sert düşüşler dikkat çekmişti.

Veri analiz sitesi DappRadar’a göre platform üzerinde 1 Mayıs’ta kaydedilen 405.75 milyon dolarlık NFT işlem hacmi, 28 Ağustos tarihinde yalnızca 5 milyon dolar seviyesine gerilemişti.

Yaşanan düşüşü telafi etmek ve yükseliş trendini geri kazanmak isteyen OpenSea, bu bağlamda çeşitli ortaklıklar kuruyor ve bir dizi yenilik devreye alıyor.

Dijital platform eylül ayında, müzik sanatçılarının web3 topluluğu arasında hayran kitlesi oluşturmasına olanak sağlamak amacıyla Warner Music Group ile işbirliğine gittiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta ise OpenSea, Ethereum layer-2 (katman -2) ölçeklendirme çözümü Optimism ağı üzerine inşa edilen projeleri de içerecek şekilde hizmet sunumunu genişlettiğini açıkladı. Bu iş birliği haberi OpenSea’nın bir başka Ethereum ölçekleyicisi olan Arbitrum’u desteklediğini duyurmasından birkaç gün sonra geldi.

Yeni kullanıma sunulan toplu NFT satın alma ve listeleme özelliği de dahil olmak üzere devreye alınan yeniliklerin, NFT pazar yeri OpenSea’nin ileriye yönelik olumlu bir yörüngeye oturmasına yardım edeceği düşünülüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.