Bu yılın başlarında dolar ile olan paritesini feci bir şekilde kaybedip piyasayı büyük bir kaosa sürükleyen algoritmik stablecoin TerraUSD‘nin çöküşünden bu yana, Luna Foundation Guard (Luna Vakfı) yatırımcıların kayıplarını telafi etme çabalarını sürdüreceğini belirtmişti. Ancak bir erteleme haberi geldi.

Kripto para piyasasını tarihi bir çöküşe sürükleyen ve sayısız insanın yatırımının çöp olmasına neden olan Luna Vakfı (LFG) kayıpları olan kullanıcılara tazminat dağıtımlarını ertelediklerini bildirdi.

Devam Eden Terra Davaları Ödenecek Tazminatları Etkiledi

Luna Vakfı, erteleme nedeni olarak “devam eden ve yaklaşan davaları” gerekçe gösterdi. Bu sebeple, telafi ödemeleri için bekleme süresi uzayabilir gibi görünüyor.

Luna Vakfı’nın konuyla ilgili Twitter hesabından paylaştığı bilgilerde, yasal sorunların devam ettiği ve bu sorunların ne zaman çözüleceğine dair ellerinde herhangi bir zaman çizelgesi olmadığı bildirildi.

Toplam Rezervlerde Feci Düşüş

Kayıtlara göre, TerraUSD’nin çöküşünün ardından 60 milyar doların üzerinde varlığa sahip olan Luna Vakfı’nın toplam rezerv bakiyesinin şu anda 105 milyon doların biraz üzerinde bulunduğu bildiriliyor.

Öte yandan erteleme haberi, Terraform Labs şirketine yönelik devam eden soruşturmaların tam da ortasında geldi. Geçtiğimiz hafta Güney Kore’deki yetkililer soyadı Yu olan bir şirket yöneticisini tutuklandığını açıklamıştı. Ancak daha sonra bir yargıcın bu tutuklama kararını kaldırdığı bildirilmişti. Terra kurucusu Do Kwon’un sosyal medya hesabı olan Twitter’ına bakıldığında en son 6 Ekim’deki Terraform Labs çalışanına çıkarılan tutuklama kararının iptali haberini retweetlediği görülüyor.

Do Kwon Nerede? Saklanıyor Mu?

Bilindiği üzere, Terra blok zincirinin kurucu ortağı Do Kwon, son haberlerde iddia edilenin aksine, kaçmadığını veya kolluk kuvvetlerinden saklanmadığını belirtmişti.

Hükümet tarafından arandığı ilan edilen Güney Kore vatandaşı, bir milyondan fazla Twitter takipçisine günlük rutininin hiçbir şekilde değişmediğini söylemişti. Hâlâ yürüyüşe çıktığını, alışveriş merkezine gittiğini ve hatta son zamanlarda kripto topluluğu üyeleri tarafından görülmüş olabileceğini de iddia ederek saklanmak için ‘sıfır çaba’ sarf ettiğini ileri sürmüştü.

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Do Kwon,“Evet, dediğim gibi saklanmak için hiç çaba sarf etmiyorum. Yürüyüşlere ve alışveriş merkezlerine gidiyorum, Topluluktan kimsenin son birkaç haftadır bana rastlamamasına imkân yok” diye yazmıştı.

Öte yandan tutuklanması için Interpol tarafından çıkarılan ‘kırmızı bülten’ haberine de değinmiş ve söz konusu kırmızı bültenin Interpol web sitesinde sorgulanarak bulunamadığına da dikkat çekmişti. Ancak web sitesi, kırmızı bültenlerin çoğunun yalnızca kolluk kuvvetlerinin kullanımıyla sınırlı olduğunu açıklıyor.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon için kısa bir süre önce Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bir bilgi paylaşımı yapılmış ve Kwon’un pasaportunu kendilerine teslim etmemesi durumunda pasaportunun iptal edileceği bildirilmişti.

19 Ekim’den Sonra Sınır Dışı Edilebilir

Güney Kore hükümeti tüm çabalarını projenin kurucusu Do Kwon’u yakalamak için harcıyor ancak Kwon’un Singapur’da saklandığı tahmin ediliyor. Terra kurucusu kaçak olduğunu inkâr etmeye devam ederken, Güney Kore kolluk kuvvetleri Kwon’u arama çalışmalarını güçlendiriyor. Davayla ilgili son gelişmeler Kwon’un 19 Ekim 2022’den sonra sınır dışı edilebileceğine işaret ediyor.

Şimdi asıl soru, nerede olduğu halen belirsiz olduğundan bunun Kwon için herhangi bir fark yaratıp yaratmayacağı… Ancak pasaportun geçersiz kılınması büyük olasılıkla sınır dışı edilmesine yol açacak. Kwon’un Singapur’da ikamet ettiği varsayıldığından, 19’undan sonra statüsünün yasadışı göçmen olarak değişeceğine inanılıyor.

Bunun da Singapur makamlarının Kwon’u bölgeden sınır dışı etmeye iteceğini gösteriyor. Singapur hükümeti de Kwon’u denizaşırı ülkelere sınır dışı edebileceğini teyit etmişti.

Terra Luna’da Yükseliş Dikkat Çekti

Tüm bunların ortasında, Kwon’un Terra’nın revize edilmiş versiyonu LUNA son 24 saatte yüzde 4’e yakın artışla 2,60 dolardan işlem görürken 24 saatlik işlem hacminin yüzde 120’den fazla yükseliş kaydederek 132 milyon dolara çıktığı görülüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.